У Вінницькій області встановили велопарковки для школярів

 У Вінницькій, Чернігівській і Полтавській областях встановили велопарковки в школах Якушинецької Корюківської і Лохвицької об’єднаних територіальних громад.

Подія є складовою кампанії «Велосипедом до школи» в межах проекту «Зелене світло для велоруху в громадах» у співпраці з місцевиими радами.

«Кампанія «Велосипедом до школи» у громадах відбувалась у кілька етапів. Улітку ми визначали потреби у велопарковках в школах громади. На початку навчального року ми організували у школі, з якою почали співпрацю, програму активностей для школярів, яка популяризує велосипед та заохочує безпечну їзду велосипедом. Сюди входять відеоролики і білборди про культуру їзди на велосипеді та велошкола з безпеки руху у школах з досвідченими велотренерами, які проводять подібні навчання у Києві протягом 7 років. Фінальним етапом кампанії «Велосипедом до школи» є встановлення велопарковок для школярів», – розповів координатор кампанії «Велосипедом до школи» Асоціації велосипедистів Києва Дмитро Жигінас.

Кампанія «Велосипедом до школи» проходить у 5 об’єднаних територіальних громадах України (Лохвицькій, Якушинецькій, Коростишівській, Білозірській і Корюківській ОТГ) на території Полтавської, Вінницької, Житомирської, Черкаської і Чернігівської областей. Найближчим часом велопарковки буде встановлено у Білозірській та Коростишівській громадах.



Переглядів: 6923
Поширень: 0

Останні новини