Фахівці Вінницької міської ради провели ознайомчу зустріч з представниками громадської організації «Vision Zero»

Вчора, 16 травня, у Вінницькій міській раді фахівці департаменту транспорту, КП «Вінницякартсервіс» та КП «Інститут розвитку міста» провели ознайомчу зустріч з представниками громадської організації «Vision Zero» та кореспондентом «Центру транспортних стратегій». Головною темою для обговорення були досягнення й виклики міста у сфері транспорту та міської мобільності. 

Представникам громадської організації розповіли про функціонування основних способів оплати проїзду у муніципальному транспорті та приклади позитивних змін у транспортній інфраструктурі, які уже реалізовані у Вінниці та тих, що знаходяться лише на етапі планування.

Окрім того, учасники візиту відвідали комунальне підприємство «Агенція просторового розвитку», де обговорили проєкти пріоритизації громадського транспорту та його доступність для маломобільних груп населення.

Також представникам громадської організації провели екскурсію трамвайним та тролейбусним депо, де вони мали змогу ознайомитись із процесом будівництва тролейбусів «VinLine» й обслуговування швейцарських трамваїв.

Директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін зазначив, що місто продовжує рухатись у напрямку оновлення рухомого складу муніципального електротранспорту та покращення транспортної інфраструктури.

«Ми й надалі продовжуємо процес оновлення рухомого складу, а це і закупівля додаткових одиниць транспорту, і створення власних тролейбусів «VinLine», – каже Андрій Сорокін. – Це дозволяє відкривати нові та доповнювати оновленим рухомим складом уже існуючі маршрути».

Варто зазначити, що мешканці міста позитивно оцінюють якісь транспортної інфраструктури у Вінниці. Про це свідчать крайні результати Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine. Відповідно до них Вінниця лідирує серед українських міст за якістю транспортної інфраструктури. За цим же дослідженням Вінниця сім разів поспіль визнана найкомфортнішим містом для життя серед обласних центрів та найбільших міст України.



Переглядів: 1069
Поширень: 0

Останні новини