Вінницький ансамбль танцю завоював серця литовських глядачів

Народний художній колектив України ансамбль танцю «Радість» Вінницького міського палацу дітей та юнацтва щойно повернувся з Литви, де взяв участь у Міжнародному фестивалі народного танцю «Заплетемо танцювальну косу».

За три фестивальні дні колектив дав вісім концертів у місті-побратимі Вінниці – Паневежисі, де збирали повні зали у місцевих школах. Українські танці – «Гопак», «Подільські вихиляси», «Подільський передзвін», «Лобуряки» викликали бурю емоцій у глядачів. Вони плескали в долоні разом із нашими дівчатками у танці «Плескач», співали разом із нашими дітьми «Ой, у лузі червона калина», розповідає художній керівник ансамблю танцю «Радість» Віктор Бойко.

Гала-концерт фестивалю відбувся в легкоатлетичному манежі Паневежиса. У ньому взяли участь колективи з Латвії, Польщі, Литви та України. Всі виконавці, за його словами, продемонстрували професіоналізм, високий рівень сценічної культури. Та особливі овації зірвав виступ вінничан.

«Після концерту до наших керівників підійшла одна вчителька і сказала, що наші діти неймовірні. Своїми танцями вони показують мужність і силу українського народу. Вона зауважила, що дивлячись на наші танці та на наших дітей розуміє, чому Україна так мужньо бореться з російськими загарбниками. Своє захоплення та високу оцінку виступам нашого колективу дали керівники латвійського та польського колективів, організатори фестивалю», – додав Віктор Бойко.

Під час фестивалю діти познайомилися з містом Паневежисом, де побували, зокрема, в краєзнавчому музеї. Відвідали з екскурсіями місто Кернаве, яке було першою столицею Литви, відновлене старовинне литовське селище, а також стародавню резиденцію литовських князів у найбільшому зі збережених замків Литви – Тракайському. У його концертній залі, з чудовою акустикою, заспівали «Ой, у лузі червона калина».

«Дружня, спокійна атмосфера фестивалю, нові знайомства, спілкування з дітьми з різних країн назавжди залишаться в пам’яті наших дітей», – зазначив Віктор Бойко.



Переглядів: 874
Поширень: 0

Останні новини