5 ознак вигідного бойлера: на що звернути увагу під час вибору?

Бойлер допомагає знизити витрати на комунальні послуги. Економія забезпечується завдяки збалансованим специфікаціям та гнучким функціональним можливостям. Пристрій не перегріває воду і не витрачає даремно енергію. Технічне обслуговування потрібно не дуже часто і коштує недорого. Секрет стабільної та збалансованої роботи водонагрівача простий — грамотний підхід до його вибору, а надалі — ще й дотримання правил експлуатації.

Перше, на що потрібно звернути увагу перед покупкою, - бренд і країна виробництва. Краще віддавати перевагу моделям, які збирають у Європі, на заводах з якісним оснащенням та кваліфікованими працівниками. Такі є багатьма популярними виробниками побутової кліматичної техніки. Приклад якісного "європейця" - бойлер Gorenje з магазину https://www.moyo.ua/bt/klimaticheskaya-tekh/vodonagrevately/boylery/gorenje/ . Його конструкція не викликає нарікань, дизайн універсальний та підходить для будь-якого інтер'єру.

Корисний обсяг

Накопичувальний бак слід підбирати під кількість користувачів. Недостатній обсяг тягне відразу кілька проблем:

    води, приготовленої за один цикл, не вистачає на всіх, тому бойлер гріється занадто часто і споживає електрику понаднормово; нагрівальний елемент передчасно зношується через надмірні навантаження.

Комфортний об'єм для гігієнічних та побутових потреб однієї людини — від 30 до 50 літрів.

Для сімейної пари - 50-60 літрів. Якщо є ванна кімната — 80 літрів.

На двох дорослих та одну дитину потрібно 100-120 літрів, а для великих сімей бойлери з баком від 150 літрів.

Наявність еко-режиму

Температурні установки ECO підходять для більшості користувачів. Вода на виході не надто гаряча, але й не прохолодна — приблизно така сама, як і водопровідна (якщо працює центральний водогін). Максимальне нагрівання - до 55-60 градусів. Для порівняння, звичайний режим забезпечує підігрів не менше ніж 70 градусів.

Еко-налаштування йдуть на користь бойлеру, оскільки менш сприятливі для утворення накипу.

Тип ТЕНУ

Мокрий ТЕН дешевий, тому, на перший погляд, здається найкращим рішенням для гаманця. Однак той, що сухий і дорожчий, значно більше сприяє економії хоча б тому, що його не потрібно часто чистити. Також серед переваг:

швидке нагрівання, повільне охолодження, довговічність, можливість заміни без попереднього зливання води.

Підбирати бойлер Ariston із сухим ТЕНом можна за посиланням https://www.moyo.ua/bt/klimaticheskaya-tekh/vodonagrevately/boylery/ariston/ . В асортименті є моделі на різний бюджет.

Швидкість нагрівання

Чим швидше нагрівається вміст бака, тим менше електроенергії встигає спожити кліматичний прилад. Оптимальна тривалість циклу нагріву для 50-літрового бойлера – до 2 годин, для 80-літрового – близько 2,5 години, а для 100-120 літрового – в межах 3-4 годин.

Теплоізоляція

Економічний бойлер - той, який добре тримає тепло. В ідеалі одного нагріву вистачає на добу. Пристроєм, захищеним від тепловтрат, вигідно користуватися за наявності двозонного лічильника. Якщо гріти воду лише вночі, середня вартість одного кубометра може впасти в 1,5-2 рази.

На чому не можна економити, так це на монтажі. Краще довірити справу професіоналам, щоб у майбутньому не довелося зіткнутися з наслідками аварійного обриву та падіння громіздкого водонагрівача.


Переглядів: 1225
Поширень: 0

Останні новини