У школі на Вінниччині на честь загиблого прикордонника відкрили Пам'ятну дошку

В річницю загибелі молодшого сержанта Ярослава Чайковського, 25 травня, в селі Обухів на Вінниччині відкрили на честь Героя Пам’ятну дошку. 

Як повідомляє Могилів-Подільський прикордонний загін, розмістили дошку на будівлі школи, де навчався мужній прикордонник. Вшанувати пам’ять захисника прийшли його батьки, друзі, представники місцевої влади, учні та викладачі навчального закладу.

Ярослав з дитинства мріяв стати військовим, захоплювався футболом та мотоциклами. У 2021 році, після закінчення Чернятинського сільськогосподарського коледжу призвався до лав Державної прикордонної служби України. З першого дня повномасштабного вторгнення юнак став на захист рідної Батьківщини. Він разом з захисниками – прикордонниками Могилів-Подільського загону, стримували займані позиції на Чернігівщині.

25 травня 2022 року під час виконання бойового завдання прикордонники потрапили під артилерійський обстріл. Ворожа куля обірвала життя молодого воїна-прикордонника. Йому було всього 20 років. Війна забрала життя молодого і світлого хлопця, що мав мрії і багато планів попереду. Йому би ще жити і жити, любити, кохати, зігрівати теплом рідних та близьких. За мужні і сміливі дії під час захисту України від ворожих окупантів військовослужбовця посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня.

Після відкриття Пам’ятної дошки, на кладовищі, біля могили Ярослава у спільній молитві присутні помолилися за душу загиблого. У Ярослава залишились батьки та сестра.

Вічна пам'‎ять та вічна слава Герою!

Фото: Могилів-Подільський прикордонний загін


Теги: війна

Переглядів: 1182
Поширень: 0

Останні новини