Минулого року у Вінниці відремонтували півкілометра трамвайних колій та 850 метрів тролейбусної контактної мережі

Попри війну та терористичні обстріли, працівники Вінницької транспортної компанії продовжили підтримувати транспортну інфраструктуру міста у належному стані.

Так фахівці ВТК у 2022 році відремонтували 500 метрів трамвайних колій та 850 метрів контактної мережі тролейбуса. Про це сьогодні на сесії Вінницької міської ради прозвітував директор департаменту транспорту й міської мобільності Андрій Сорокін.

Окрім того, для забезпечення належної поінформованості вінничан про актуальні розклади руху транспорту та підвищення якості пасажироперевезення на зупинках міського пасажирського транспорту встановлено та замінено 191 інформаційну панель для розкладів руху.

У департаменті транспорту та міської мобільності зазначають, що галузь громадського транспорту у Вінниці витримала всі виклики, спричинені війною та продовжила розвиватись.

«У зв’язку з повномасштабним наступом росії галузь громадського транспорту зіштовхнулась з рядом проблем, а це: значне підвищення цін на паливно-мастильні матеріали; втрата виробничих зв’язків з вітчизняними виробниками-постачальниками запасних частин і матеріалів, які опинилися у зоні бойових дій та порушення логістики. Але не дивлячись на всі труднощі, мережа муніципального транспорту працює стабільно та розвивається», – зазначає директор департаменту транспорту Андрій Сорокін.

Зазначимо, що вінничани позитивно оцінюють якісь транспортної інфраструктури у Вінниці. Про це свідчать крайні результати Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine. Згідно з якими Вінниця лідирує серед українських міст за якістю транспортної інфраструктури. За цим же дослідженням Вінниця сім разів поспіль визнана найкомфортнішим містом для життя серед обласних центрів та найбільших міст України.



Переглядів: 1025
Поширень: 0

Останні новини