Усе не так, як кажуть: чотири причини вибрати OLED-телевізор

Хоча OLED-панелі вважаються найкращими на ринку, багато користувачів обходять стороною телевізори з матрицею на основі органічних світлодіодів. Досі користувачі вважають, що пристрої переоцінені та приховують безліч проблем, з якими доведеться розбиратися після покупки. Розповідаємо, чому OLED-телевізор — виправдане придбання. 

OLED-телевізори більше не дорогі

Моделі першого покоління були недоступні для більшості людей, і ця тенденція зберігалася протягом декількох років, поки 4K-телевізори не стали масовими. Сьогодні пристрої коштують ненабагато дорожче, ніж конкурентні телевізори QLED і LED.

В останні роки LG проводить агресивну цінову стратегію, щоб конкурувати з компаніями Samsung і Sony. Візьмемо за приклад 55-дюймовий LG A2 — можна купити телевізор всього за $900, що не набагато менше, ніж доведеться заплатити за 55-дюймову QLED-панель Q85B від Samsung.

OLED-телевізори пропонують неперевершений час відгуку

Якщо ви любите ігри, вам сподобається грати в них на OLED-телевізорі. Панелі вирізняються мінімальним часом відгуку, говорячи простою мовою — перехід пікселів від одного кольору до іншого відбувається блискавично. Це означає чіткіше зображення у швидко мінливих сценах, що критично важливо в іграх. Усе завдяки тому, що світлодіоди вмикаються та вимикаються індивідуально без участі додаткового підсвічування. 

У середньому OLED-дисплеї мають час відгуку в 0,2 мс. Ці показники «ставлять у глухий кут» звичайні панелі РК і QLED, де значення рідко опускається нижче 1 мс, а в більшості доступних пристроїв на рівні 10–30 мс. 

OLED-панелі набагато тонші

Звичайно, все залежить від конкретної моделі, але фізично OLED-матриці більше. Товщина самої панелі становить усього 2,5-3 мм. Оскільки телевізору не потрібне окреме підсвічування, цей елемент відсутній і не потовщує корпус. Це надає більше місця для динаміків, процесора та інших компонентів. 

Принцип роботи панелі дає змогу виробникам створювати пристрої в унікальному дизайні. Наприклад, залишити в корпусі тільки матрицю, а інші частини розмістити в підставці, що візуально робить телевізор неймовірно тонким. Складно домогтися подібного ефекту з LCD-панелями. 

OLED-телевізори пропонують найширші кути огляду

Не всі сидять прямо перед екраном під час перегляду контенту. Коли дивитеся фільм під кутом, то не захочете, щоб ваше візуальне сприйняття постраждало. На щастя, OLED-телевізори пропонують максимальні кути огляду порівняно зі своїми традиційними світлодіодними аналогами.

Хоча останніми роками телевізори QLED покращилися в цій галузі, OLED-телевізори, як і раніше, залишаються найкращими. Колір і яскравість практично не погіршуються, навіть при сильному зміщенні кутів огляду. Незалежно від того, де ви перебуваєте в кімнаті, ви отримаєте найкращу якість зображення.

Будь-які технології стають кращими та дешевшими з часом. І зараз саме час насолодитися можливостями OLED-панелі без ризику зіткнутися з проблемами минулих поколінь. 


Переглядів: 740
Поширень: 0

Останні новини