В Британії презентували довгоочікувану “Білу книгу”

Гральний бізнес Великобританії давно потребував оновлення, проте через постійні зміни в уряді та низку інших факторів процедура відкладалася. Значно прискорити її мала та сама “Біла книга”, яка містила у собі важливі нововведення для сфери азартних ігор, адже попередні правила та закони складалися ще до так званої цифрової епохи. 

Передумови для реформи

Необхідність змін у законодавстві була продиктована часом. Попередні норми та правила регулювання азартних ігор не враховували багатьох аспектів, які набрали актуальності в останні роки. Зокрема мова йде про тенденцію до переходу на азартні ігри в режимі онлайн - популярності набрали онлайн ставки та ігрові автомати. Разом з тим процедуру не можна назвати миттєвим реагування на події - документ анонсувався ще із 2020 року та традиційно викликав чимало дискусій з приводу нюансів його змісту. 

Однією з причин, які спонукали до рішучих дій, була необхідність регулювати саме онлайн казино. Безперечно, вимоги та правила до них існували й раніше, проте чинне законодавство дозволяло знаходити шпарини та користуватися не лише британськими ліцензіями. Вплив онлайн гемблінгу став відчутним, коли постала проблема надмірних витрат на такий вид розваг в тому числі й через його доступність - Лас-Вегас з’явився буквально у кожному мобільному, як зазначали в уряді. 

Щорічно британські азартні гравці витрачають на ставках близько 10 млрд фунтів - сума є дійсно вражаючою, але ж на цьому фоні не слід забувати і про небезпеку ігрової залежності. В останні роки саме це питання гостро постає у тих країнах, де легалізовано азартні розваги, тож уряд Британії попіклувався не лише про взаємодію бізнесу та держави, а ще й про права гравців.

Основні зміни, які відбудуться незабаром

Найперше, на що звертають увагу урядовці новими нормами, це зниження витрат на азартні ігри. Досягнути цієї мети прагнуть простим методом - обмеженням розміру ставок. Віднині діапазон складатиме від 2 до 15 фунтів, а надмірну активність планують відстежувати та перевіряти. Щоправда, якою буде процедура, не уточнюють. Цікаво, що в уряді досить швидко знайшлися ті, хто виступив проти такого нововведення - мовляв, це обмежує права гравця.

Перші зміни мають торкнутися наступних аспектів:

Захист молодшої аудиторії гравців;

Податкове врегулювання онлайн гемблінгу;

Послаблення обмежень для наземних закладів.

Звичайно ж, впровадження нових законів має на увазі введення більш суворих обмежень, проте “Біла книга” намагається тримати баланс між посиленням заборон та врахування інтересів бізнесу. Зокрема для наземних закладів, де проводять азартні ігри, передбачається, наприклад, збільшення кількості ігрових автоматів. Нагадаємо, що їх кількість суворо регулюється в залежності від площі закладу. 

В цілому ж очікування від введення в дію нових правил позитивні. Уряд розраховує, що вони сприятимуть кращому регулюванню бізнесу та турботі про права гравців, що дозволить індустрії й надалі стрімко розвиватися. Самими ж операторами азартних ігор нововведення також були сприйняті добре. Нюанси ще будуть обговорюватися, проте усі визнають, що чіткіші вимоги спрощують роботу.


Переглядів: 842
Поширень: 0

Останні новини