Симптоми неврологічних захворювань

Неврологічні захворювання – це патології центральної нервової системи, порушення вегетативної нервової системи, проблеми зі спинним та головним мозком, ушкодження нервових корінців та нервово-м’язових вузлів. Небезпечність неврологічних патологій полягає в тому, що вони можуть виникнуть у людини будь-якого віку. Тому варто уважно слідкувати за станом свого здоров’я, проходити профілактичні огляди у фахівців. 

При появі перших симптомів захворювання, слід звернутися до приватного медичного центру в Івано-Франківську, аби вас оглянув невролог «Мед-Атлант». Фахівець поспілкується за пацієнтом, збере анамнез, проведе лабораторні та апаратні дослідження, щоби поставити точний діагноз та розпочати ефективне лікування. 

Загальні симптоми неврологічних захворювань

Про наявність патологій неврологічного профілю свідчать наступні ознаки:

систематичні головні болі, мігрені; шум у вухах; проблеми з мовленням; безсоння; апатія; слабкість та знесиленість; відсутність апетиту або постійне відчуття голоду; запаморочення та втрата свідомості; тривожність; дратівливість; проблеми з пам’яттю; нездатність сконцентрувати увагу.

Однак, також можуть з’явитися і менш характерні симптоми, а саме: біль у серці, суглобах, розлади ШКТ, проблеми з голосовими зв’язками. 

Симптоми паркінсонізму

Це неврологічне захворювання переважно діагностується у людей похилого віку й прогресує повільно. Основні симптоми:

тремор кінцівок; сповільненість рухів; депресія; проблеми з пам’яттю; безсоння.

Це хронічне захворювання, що з’являється внаслідок руйнування клітин головного мозку, які забезпечують вироблення дофаміну.

Симптоми Альцгеймера

Хвороба Альцгеймера – найбільш поширений тип деменції. Головний мозок пацієнта перестає виконувати функції належним чином. Патологія стає причиною проблем з пам’яттю, поведінкою та порушення когнітивних здібностей. Симптоми хвороби:

афазія – розлад мовлення; апраксія – неспроможність робити цілеспрямовані рухи; агнозія – порушення різних видів сприйняття; порушення інтелектуальної діяльності.

Основна причина появи хвороби – генетична схильність. Альцгеймер також діагностують у пацієнтів з низьким рівнем речовин, що приймають участь у передачі нервових імпульсів. Хворобу може спровокувати також пухлина головного мозку. 

Симптоми мієломної хвороби

Мієлома – це порушення кровотворної системи, до якого більш схильні люди похилого віку. Перший крок до появи патології – пошкодження ДНК плазматичної клітини під час її розвитку. Оскільки вона втрачає здатність виробляти антитіла, необхідні для боротьби з різними інфекціями. Пошкоджені клітини розмножуються безконтрольно та аномально поширюються в кістковому мозку. 

Основні симптоми:

безсилля та перманентна втома через анемію; дефіцит тромбоцитів; схильність до інфекційних захворювань через низький рівень лейкоцитів; біль в кістках та суглобах; паралічі кінцівок; м’язова слабкість; пошкодження нервів спинного або головного мозку; захворювання нирок.

Лікування відбувається шляхом зупинення розвитку хвороби. Пацієнт проходить хіміотерапію, імунну або таргетну терапію. Це дозволяє досягти ремісії та стабілізувати стан здоров’я.

Симптоми міастенії

Міастенія – хронічна патологія імунної системи, що призводить до суттєвого зниження тонусу м’язів, і пацієнт швидко втомлюється. Це супутнє захворювання, що найчастіше діагностують у людей з онкологією, системними патологіями сполучної тканини, гіперплазією. У деяких клінічних випадках фахівці розглядають міастенію в якості синдрому. Захворювання може бути вродженим або набутим. Згідно статистики, міастенію діагностують у жінок втричі частіше за чоловіків. 

Вроджена форма захворювання – рідкість, оскільки патологія з’являється на етапі, коли дитина знаходиться в материнській утробі. У більшості випадків плід з таким діагнозом гине через атрофування дихальних м’язів. 

Симптоми м’язової дистрофії

Це ціла група хронічних захворювань м’язів. У пацієнта постійно прогресує слабкість та дегенерація м’язів. М’язові волокна значно звужуються. Уражені м’язи з часом втрачають властивість скорочуватися, а потім руйнуються. Їх замінює жирова та сполучна тканина. 

Висновок

Клініка «Мед-Атлант» – команда досвідчених неврологів, які своєчасно діагностують та вилікують найбільш небезпечні захворювання: гіпертензивну енцефалопатію, розлади вегетативної нервової системи, аутоімунні патології, мігрені, тунельний синдром та інші хвороби. Для запису на прийом — залиште заявку на сайті або зателефонуйте на контактний номер телефона.


Переглядів: 3134
Поширень: 0

Останні новини