Військовим хочуть збільшити грошові винагороди. Законопроєкт

Грошові винагороди військовим, курсантам, строковикам та тимчасово непридатним військовим хочуть збільшити. Відповідний законопроєкт ухвалила в першому читанні Верховна Рада. Як повідомляє Соціальна інформаційна платформа, посилаючись на депутата Ярослава Залізняка, за таке рішення проголосували 333 народних депутати.

Проєкт передбачає встановити грошову винагороду в розмірі:

військовим — від 30 тис. до 100 тис. грн на місяць пропорційно часу виконання бойових завдань на умовах, встановлених Кабміном; строковикам — 6000 грн на місяць; тимчасово непридатним та тим, хто отримав травму, каліцтво під час бойових дій — 6000 грн на місяць; курсантам — 2350 грн на місяць; розмір додаткової винагороди для інструкторів — від 10 тис. до 30 тис. грн, залежно від рівня, інтенсивності та напрямків підготовки.

Окрім цього, законопроєкт передбачає:

не допускати до участі у веденні бойових дій військовослужбовців з-поміж призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, які не пройшли курс базової військової підготовки; термін проходження базової військової підготовки не може бути меншим ніж один місяць для мобілізованих громадян, які раніше не проходили військову службу. під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися частина щорічної основної відпустки тривалістю 30 календарних днів + 10 днів за сімейними обставинами.

На друге читання законопроєкт винесуть у червні.


Теги: війна

Переглядів: 1133
Поширень: 1

Останні новини