Кишкова паличка у Південному Бузі та Вишенському озері: у водоймах Вінниці заборонили купатись

Нещодавно фахівці Держпродспоживслужби у Вінницькій області відібрали проби з водойм в місцях купання людей на території міста Вінниця.

Як повідомляють у Держпродспоживслужбі, результати лабораторного аналізу показали, що на Вишенському озері якість води не відповідає нормативним значенням за мікробіологічними показниками, а саме – вміст лактозопозитивних кишкових паличок суттєво перевищує нормативні показники.

На пляжах "Гонти" та "Хімік" також виявилено перевищення нормативного показника вмісту кишкових паличок.

На пляжі "Центральний" якість води річки Південний Буг відповідає санітарним вимогам за мікробіологічними показникам. За фізико-хімічними показниками встановлена невідповідність за водневим показнику, розчинений кисень та біохімічне споживання кисню знаходились в межах допустимих величин.

"Враховуючи викладене, з метою недопущення виникнення захворювань серед населення, пов'язаних із забрудненням води відкритих водойм, на адреси начальника КП ВМР "Комбінат комунальних підприємств" та директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради направлені листи щодо необхідності встановлення на вказаних пляжах табличок із "Купатись заборонено". Вінницьке міське управління рекомендує мешканцям міста утриматись від купання на пляжах! Бережіть себе та своїх рідних!", - повідомляють у Держпродспоживслужбі. 


Переглядів: 1583
Поширень: 0

Останні новини