На базі VinSmart у співпраці із Save the Children відкрили Цифровий навчальний центр

Міжнародна гуманітарна організація Save the Children відкрила ще один цифровий навчальний центр у співпраці з КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» спільно з Вінницькою міською радою.

Як повідомив міський голова Сергій Моргунов, діти та підлітки зможуть безплатно скористатись технікою, що там розміщена. Також очільник міста зазначив, що на базі VinSmart це вже другий цифровий простір. У планах – відкриття подібних центрів.

Віднедавна юні вінничани, та гості міста можуть відвідувати цифровий навчальний простір за адресою проспект Космонавтів, 58, у приміщенні Центру підліткових клубів. Його відкрили для дітей віком від 6 до 17 років, з можливістю безперервного доступу до дистанційного навчання.

Те, що у нас відкриваються такі Центри з сучасними технологіями на користь освітньому процесу, є ще одним доказом того, що Вінниця є сучасним містом. Це підтверджують й результати Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI, де Вінниця посідає перше місце по Україні в рейтингу «Сучасне місто». І це – за оцінкою самих вінничан.

Сергій Моргунов зазначив на своїй сторінці у Телеграм-каналі, що у новоствореному Центрі діти та підлітки можуть безплатно скористатись технікою, що там розміщена. А це ноутбуки, планшети, проєктор, принтер та інше. Очільник міста зазначив, що у просторі проводитимуть уроки з медіаграмотності та кібербезпеки, а також віртуальні тури Україною.

Як розповіли представники Міжнародної гуманітарної організації Save the Children, наразі у Вінниці працюють вже три цифрових навчальних центри, два з яких на базі VinSmart.

«Цифровий навчальний центр – це сучасний простір, який обладнаний цифровими технологіями: екран, проєктор та принтер. В планах відкриття ще двох таких дитячих просторів, аби надати доступ до Інтернету та навчання у онлайн-форматі якомога більшій кількості дітей. Загалом за період роботи двох центрів у Вінниці, було охоплено 600 дітей, яких забезпечили технічною підтримкою і тренінгами», – зауважив представник організації Save the Children Всеволод Прокофʼєв.

У Цифровому навчальному центрі по проспекту Космонавтів, 58, відтепер діти мають доступ до 10 ноутбуків та 40 планшетів для навчання. Крім цього, тут є засоби для покращення психоемоційного стану та доступ до інтерактивних цифрових уроків, зокрема з медіаграмотності, безпеки в Інтернеті. Є й віртуальні тури Україною.

Від усієї міської ради та від себе особисто, подякувала за співпрацю у відкритті простору начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак, яка зауважила, що завдяки таким приміщенням для дітей можна продовжувати навчальний процес незалежно від того, чи є у тебе для цього технічне забезпечення.

Дмитро Мира додав, що співпраця з організацією Save the Children показує, як круто можна облаштувати навчальне середовище для малечі. «Сьогодні ми відкрили простір на базі нашого центру і сподіваємось, що дітками сподобається і вони будуть без хвилювань знаходитись тут, адже найцінніше те, що цифровий навчальний центр знаходиться в укритті», – каже він.

Також під час відкриття цифрового навчального центру, кілька діток вже змогли спробувати скористатись послугами, і залишились задоволені, адже гратись й навчатись гуртом дуже цікаво та весело.


Переглядів: 1575
Поширень: 0

Останні новини