У водоканалі пояснили причини зміни запаху і кольору води у Вінниці

Із настанням літньої пори, мешканці Вінниці почали звертатися до КП "Вінницяоблводоканал" із проханням пояснити причини погіршення запаху й кольору води.

"Декілька таких запитів отримали впродовж останніх двох днів на нашу аварійно-диспетчерську службу, то ж пояснюємо і заспокоюємо," - зазначають у пресслужбі водоканалу.

Причини:

настав наш «улюблений» період, коли спека та сезонні явища в річці Південний Буг роблять свою справу: це було очікувано, адже щороку в цей час маємо однакові проблеми  рівень кисню в річці падає, так як одні водорості розкладаються, а інші починають свій життєвий цикл. І тим, й іншим для всіх процесів потрібен кисень. Багато кисню!  спека останніми днями пришвидшує процеси життєвого циклу водоростей, прогріваючи воду. Відповідно, вони «з більшою радістю» не лише виробляють, а й споживають кисень, який нам так потрібен для нормального проходження природних процесів самоочищення! 

У КП "Вінницяоблводоканал" пояснююють, що вплинути на сезонні явища в річці водоканал не може. Однак зазначають, що 24/7 контролюють всі показники води та коригують технологічні схеми очищення: 

на початковому етапі очищення води вже додали збагачення киснем: працюють повітредувки; коригується доза реагентів для очищення води. 

"Знаємо про проблематику, тримаємо ситуацію під контролем і запевняємо, що наразі йдеться про несуттєве погіршення ЛИШЕ органолептичних показників води: запаху та/або кольору. В цілому вода у кранах вінничан залишається БЕЗПЕЧНОЮ для споживання.", - йдеться у повідомленні.

Мешканців Вінниці просять у разі виникнення скарг на запах/колір води звертатися на аварійно-диспетчерську службу КП "Вінницяоблводоканал", щоб  фахівці могли аналізувати ситуацію по мікрорайонам міста та оперативно реагувати.



Переглядів: 1667
Поширень: 0

Останні новини