Вінницькі екологи б’ють на сполох: на Вінниччині вагонами крадуть ліс

На Вінниччині виявили чергову незаконну вирубку дерев, повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Фахівці екоінспекції спільно із правоохоронцями Тульчинського РВП ГУНП у Вінницькій області зафіксували факт незаконної рубки дерев, переважно породи дуб, загалом 491 дерев.

Загальний розмір шкоди становить 8 853 789,23 гривень.

Дане правопорушення виявлено у межах полезахисних лісових смуг за межами с. Михайлівка, на території Тульчинської територіальної громади Тульчинського району Вінницької області.

Матеріали по даному факту направлені до правоохоронних органів для здійснення досудового розслідування згідно статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області доводить до відома, що 2020-2021 у Вінницькій області спільно з виявлено масштабні порушення у лісовій галузі. Зафіксовано самовільні рубки без жодних документів:

ДП "Хмільницьке лісове господарство" 177 дерев на суму 2,4 млн.грн. ДП "Дашівське досвідне лісомисливське господарство " 2863 дерев на суму 30,5 млн. грн. ДП «Іллінецьке лісове господарство» 478 дерев на суму 2,5 млн. грн. ДП «Гайсинське лісове господарство» 2888 дерев на суму 31,1млн. грн. ДП "Тульчинський райагроліс ВОКСЛП "ВІНОБЛАГРОЛІС" 1079 дерев на суму 9,5 млн. грн.

Фото: пресслужба Державної екологічної інспекції у Вінницькій області


Теги: екологія

Переглядів: 2825
Поширень: 0

Останні новини