На Вінниччині продовжили нерестову заборону на річці Дністер

На річці Дністер та Дністровському водосховищі продовжено нерестову заборону до 24 червня 2023 року. Про це повідомив вінницький рибоохоронний патруль.

"Відповідно до наказу Управління Держрибагентства у Вінницькій області від 9 червня 2023 року № 108 продовжено строки заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у р. Дністер та Дністровському водосховищі у 2023 р", - йдеться у повідомленні.

За науково-біологічним обґрунтуванням Інституту рибного господарства НААН України головним чинником, який визначає часові характеристики підготовки та проходження нересту є температура води, яка в свою чергу, визначається погодними умовами у весняний період. Погодні умови та гідрологічний режим водосховищ у квітні-травні поточного року мали специфічні риси, і як в квітні, так і в травні середні температури води достовірно відрізнялись від середньо багаторічних.

В результаті було встановлено що станом на кінець травня в усіх водних об’єктах спостерігалася затримка нересту середньонерестуючих видів риб величина, яких може бути оцінена в 10-15 діб. У Дністровському водосховищі та річці Дністер сформований унікальний іхтіокомплекс, тому терміни нерестової заборони вирішили продовжити до максимальних термінів,  тобто на 15 діб.

У вінницькому рибоохоронному патрулі зазначають, що в нерестовий період любительське та спортивне рибальство дозволяється з берега за межами нерестовищ з використанням гачкових знарядь (добування) вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою, відповідно до вимог Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.09.2022 № 700, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 16.11.2022 № 1412/38748 (із змінами).

Вінницький рибоохоронний патруль звертається до всіх рибалок-любителів та просить бути максимально відповідальними та суворо дотримуватись встановлених правил рибальства. У випадку, якщо ви помітили порушення правил рибальства – прохання терміново повідомляти на «гарячу лінію» Управління: (068) 018-37-52.


Переглядів: 1418
Поширень: 0

Останні новини