Що зафіксували камери муніципального Ситуаційного центру у місті за останні півроку?

Щодня за безпекою на дорогах та вулицях Вінниці слідкують працівники муніципального Ситуаційного центру. В посиленому режимі вони почали працювати з початку воєнного стану, контролюють заїзди та виїзди з міста, а також стежать, чи не вчиняє ніхто правопорушень.

Начальник комунального підприємства Муніципальна варта Віталій Чигур розповідає, що за півроку фахівці муніципального Ситуаційного центру зафіксували майже 2 тисячі порушень правил дорожнього руху. А також додав, що камери ще й моніторять, чи дотримуються містяни Правил благоустрою.

“Якісна система відеоспостереження, встановлена у Вінниці, допомагає розслідувати крадіжки, знаходити винних у скоєнні дорожньо транспортних пригодах тощо. Ситуацію моніторимо в різних точках міста - це дороги, пішохідні зони, парки, сквери, шкільні подвір’я, адже безпека вінничан та недопущення порушень - це одні з наших пріоритетів”, — зазначає Віталій Чигур.

Отож, станом на кінець травня за допомогою камер відеонагляду фахівці Ситуаційного центру виявили такі порушення:

▪️ 7 адміністративних та 13 кримінальних;

▪️ 331 ДТП (з потерпілими та без);

▪️ 1899 порушень правил дорожнього руху;

▪️ 3014 порушень у сфері благоустрою.

А також опрацювали 514 звернень вінничан через мобільні додатки Viber, Whats App, Telegram та через телефонні дзвінки. Віталій Чигур додає, що робота з камерами часто дає можливість вчасно відреагувати та навіть запобігти правопорушенню.

“Часом трапляється, що наші працівники бачать, як серед вулиці зав’язується конфліктна ситуація між людьми. Якщо раптом це переходить в бійку, вони оперативно викликають на місце патрульну поліцію, щоб ті провели відповідну роботу та з’ясували причини сварки. Або ж трапляються і позитивні моменти. Наприклад, небайдужі вінничани допомагають людям похилого віку перейти через дорогу, або роблять зауваження іншим за те, що люди викидають сміття у невстановлених місцях тощо. Якось під час сильної зливи один чоловік зупинився і власноруч почав діставати пале листя з дощової каналізації, щоб вода могла стікати без перешкод. Такі вчинки щоразу дуже приємно бачити, — розповідає Віталій Чигур. — Часто до нас телефонують самі вінничани з повідомленнями, що хтось припаркувався на зеленій зоні або ж скидає будівельне сміття у невстановлених для цього місця. Це чудово, що в нас налагоджена така тісна співпраця з населенням і люди знають, куди звертатися у разі необхідності”.

Варто зазначити, що вінничани високо оцінюють рівень безпеки в місті. Про це свідчать результати Всеукраїнського опитування Міжнародного республіканського інституту IRI, згідно якого Вінниця стала найкомфортнішим для проживання містом в Україні.

Нагадаємо, до Ситуаційного центру можна зателефонувати за номером - 0674102101.


Переглядів: 862
Поширень: 0

Останні новини