Вінничанин Вадим Хомяк поділився своїм досвідом волонтерства

Свою активну волонтерську роботу Вадим розпочав після 24 лютого, коли на Україну був здійснений масований напад країни-агресорки. Допоки інші не знали, як діяти, вінничанин прийняв рішення допомагати іншим.

«З першого дня великої війни, яку розпочала росія, ми почали допомагати Збройним Силам України. Хоча було важко і виснажливо, ми ніколи не здавалися і не втомлювалися, адже наша мета – максимально допомогти українським захисникам. На початку повномасштабного вторгнення на базі однієї з місцевих шкіл був підрозділ територіальної оборони, отож ми збирали потреби та закупляли необхідні речі та продукти», - розповідає волонтер Вадим.

Постіль, військову амуніцію, продукти харчування, місце для ночівлі - усе це, і не тільки щодня потребують люди в країні, яка захищає свою незалежність. Отож задля того, аби допомогти тим, хто захищає наше життя, Вадим вирішив працювати невпинно.

Як розповідає хлопець, свою волонтерську роботу він почав у благодійному фонді Андрія Ковальова та Катерини Поджаренко «Вінниця – комфортне та безпечне місто». Саме цей фонд допомагає різним категоріям людей: там надають харчі, засоби гігієни, медикаменти, візочки дітям та людям з інвалідністю, забезпечував лікарні різним обладнанням та препаратами, зокрема ліжками та милицями. Спочатку допомога надавалась переважно містянам, наразі – відправляють допомогу військовим.

«Аналізуючи, скільки всього вже зробили, впевнений, що зробимо ще більше, аби наша країна знову розквітла. Вдячний колективу школи та родині за те, що підтримали цю патріотичну ідею та спільно зі мною об'єднали зусилля, щоб захистити нашу державу. Впевнений, що з такими волонтерами Україна з кожним днем наближає Перемогу», – зазначив волонтер та вчитель Вінницького ліцею № 18 Вадим Хомяк.


Теги: волонтери

Переглядів: 1078
Поширень: 0

Останні новини