У Вінниці триває заміна старих водопровідних, каналізаційних труб та мереж теплопостачання

У рамках роботи із комплексного капітального ремонту прибудинкових територій, комунальники продовжують здійснювати заміну зовнішніх інженерних мереж (водопостачання, каналізації та теплопостачання). Наразі роботи тривають на 3 ділянках.

Роботи передбачають заміну старих зношених труб на нові – полімерні, які мають довший термін експлуатації, що дозволяє значно покращити послуги з водопостачання та каналізування. Для мереж теплопостачання використовуються попередньо-ізольовані труби з низькою теплопровідністю. Це дозолить мінімізувати тепловтрати при транспортуванні теплової енергії від джерела виробництва до кінцевого споживача.

Перелік адрес, на яких комунальники здійснюють заміну підземних мереж:

вул. Келецька, 60; вул. Політехнічна 6, 8, 10. просп. Юності, 63

На ділянці по вулиці Келецькій уже замінили 70 метрів труб водопостачання та 200 метрів каналізаційної мережі. На прибудинковій території вул. Політехнічна, 6,8,10 комунальники проклали 100 метрів водопроводу та 415 метрів каналізації. По проспекту Юності, 63 вже замінили 135 метрів мереж водопроводу та каналізації, на даний час тривають роботи по заміні мереж теплопостачання. Наразі влаштовано 52 метри попередньо-ізольованого трубопроводу у 2-х трубному вимірі, роботи тривають.

У департаменті міського господарства зазначають, що цього року передбачено замінити зовнішні інженерні мережі на 12 прибудинкових територіях. Усі роботи мають завершитись впродовж двох наступних місяців.

«Мережі замінюють у рамках комплексного капітального ремонту прибудинкових територій, – каже директор департаменту міського господарства Роман Фурман. – Загалом на цей рік заплановано замінити підземні мережі на 12 прибудинкових територіях. Роботи мають завершити впродовж цього та наступного місяця».

Варто зазначити, що вінничани позитивно оцінюють якість облаштування дворів та прибудинкових територій у місті. Про це свідчать останні результати Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine. Відповідно до них Вінниця входить у список лідерів серед українських міст за якістю облаштування дворів та прибудинкових територій багатоповерхових будинків. За цим же дослідженням Вінниця сім разів поспіль визнана найкомфортнішим містом для життя серед обласних центрів та найбільших міст України.



Переглядів: 1433
Поширень: 0

Останні новини