У Вінниці взяли під варту 30-річного чоловіка, який шпигував на користь окупантів

У Вінницькому міському суді обрали запобіжний захід для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України. Йдется про державну зраду. Як повідомляє пресслужба суду, підозрюваного вирішили тримати під вартою.

З матеріалів клопотання стало відомо, що 30-річний чоловік, діючи умисно, збирав та передавав деталізовані дані військового характеру представникам рф, зокрема у місті Вінниці.

А саме, будучи проросійськи налаштованою особою, перебуваючи у Вінниці, підозрюваний в особистому листуванні через один із мобільних додатів для обміну повідомленнями отримував завдання від представника рф про проведення спостереження за територією одного із заводів міста, місць розташування контрольно-пропускних пунктів, фактів виїзду/в’їзду військової техніки з об’єктів за якими спостерігав, на що беззаперечно погоджувався.

Підозрюваний здійснював виїзди на місцевість, фотографував вищевказані об’єкти та місцевість біля них. Після чого, надсилав фотознімки та зібрану інформацію представнику рф. Надсилаючи при цьому, для уточнення наданої ним інформації, географічні координати у вигляді знімків екрану із відкритим у браузері веб-ресурсом «Карти Google» із нанесеними пояснювальними позначками щодо точного місця розташування контрольно-пропускних пунктів та місць перебування військових патрулів.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може переховуватися від суду та слідства.

Його триматимуть під вартою строком на 60 діб без визначення розміру застави. Наразі тривають слідчі дії.



Переглядів: 1356
Поширень: 0

Останні новини