Обіцяла зняти прокляття з дітей: поліцейські Вінниччини викрили шахрайку, яка ошукала двох пенсіонерок

Нещодавно 36-річну зловмисницю оперативники вінницької поліції розшукали в Одеській області. Як повідомляють у ГУНП у Вінницькій області, правопорушниця видурила у двох потерпілих майже 150 000 гривень. Поліція встановлює інших осіб, які б могли також постраждати від дій порушниці.

За словами начальника Відділу поліції № 1 Вінницького райуправління поліції Олександра Левчука, на початку червня за допомогою до поліції звернулась 74-річна вінничанка. Усіма її заощадженнями заволоділа невідома жінка, яку вона зустріла на вулиці. Зловмисниця зупинила жінку та почала з нею спілкуватись. В ході розмови шахрайка повідомила, що на рідних потерпілої накладено «порчу», внаслідок якої дочка останньої помре. 

Для порятунку доньки вінничанка мала зібрати усі заощадження, щоб провести з ними «спеціальний обряд». Налякана потерпіла принесла з дому і передала незнайомці сумку, в якій було 40 000 гривень та 1200 доларів США. Коли потерпіла прийшла додому, замість грошей вона виявила папір.

Над розкриттям цього злочину оперативники міської поліції працювали кілька днів. Вони ідентифікували особу зловмисниці та розшукали на Одещині. 36-річна жителька Полтавської області виявилась причетною ще до одного аналогічного злочину. За схожою схемою вона ошукала 85-річну вінничанку на майже 60 тисяч гривень.

Наразі поліція встановлює усі обставини подій, можливих співучасників злочинів та інших потерпілих. За цими фактами поліцією розслідуються провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.



Переглядів: 1309
Поширень: 0

Останні новини