У Вінниці створили мурал, присвячений українським Захисникам

У Вінниці з’явився новий мурал, присвячений полеглому військовому Олександру Біліку та усім Захисникам. На малюнку зображено бійця та янгола, що стоїть за його спиною.

Про те, як виникла ідея цього проєкту та як створювали стінопис розповів у етері радіо «Місто над Бугом» відомий вінницький художник Олександр Нікітюк. 

Мурал створили на прохання батьків загиблого військового. Ескіз, виконаний художником на основі світлин та історії Олександра Біліка, погодили із громадою. За словами митця, зображена на малюнку постать янгола символізує Україну. 

«Головна цінність – це наша держава, мир, який має панувати в Україні. Саме за це гинуть наші Захисники. Ми маємо вшанувати їхню пам'ять та передати це наступним поколінням», – сказав Олександр Нікітюк. 

Вінничанин Олександр Білік пішов захищати Україну задовго до повномасштабного вторгнення. Під час війни він був поранений, після лікування повернувся на фронт. Загинув, боронячи Україну на Бахмутському напрямку.  Воїн 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу, старший лейтенант, командир роти. Йому було всього 25…

«Для нас він живий. Герої не вмирають – ця ідея панує у цьому малюнку. Він ніби живий стоїть на захисті України, – поділився художник. – Всі воїни, що загинули – живі у наших думках, у наших серцях, вони поруч з нами». 

За словами Олександра Нікітюка зараз у Вінниці обговорюють й інші ідеї зі створення муралів. Вінничани можуть на власні очі побачити стінопис за адресою вул. Лялі Ратушної 77-А.



Переглядів: 2026
Поширень: 0

Останні новини