У Вінниці почали капітальний ремонт шести прибудинкових територій

З новим асфальтом, плиткою та, за бажанням мешканців, – з паркомісцями. Вінницькі комунальники розпочали капітальний ремонт шести прибудинкових територій.

Попередньо на усіх об'єктах замінюють підземні інженерні мережі, після чого уже приступають до безпосередніх робіт: вимощення нових пішохідних доріжок, укладання плитки, асфальтування.

Наразі представники підрядних підприємств розпочали капремонт дворів за адресами: вулиця Політехнічна, 6, Політехнічна, 8, Політехнічна,10, а також Келецька, 69, Лялі Ратушної, 126 та Олега Антонова, 23.

Як розповідає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Віталій Місецький, прибудинкову територію по вулиці Олега Антонова ремонтують повністю коштом міського бюджету, а решту п’ять – на умовах співфінансування.

“При цьому, міський бюджет бере на себе фінансування основних робіт. Зокрема, до таких належать асфальтування проїжджої частини, облаштування тротуарів та вимощення навколо будинків, – розповідає Віталій Місецький. – Мешканці ж долучаються до фінансування додаткових робіт: облаштування паркомісць та додаткового благоустрою у вигляді встановлення лавочок для відпочинку, урн, вимощення навколо будинку. При цьому мешканці фінансують не 100% цих робіт, а лише частину”.

Загалом цього року у Вінниці планують оновити 14 прибудинкових територій.

Крім уже згаданих об’єктів, капітальний ремонт дворів також запланований за наступними адресами:

вул. Келецька, 60;

просп. Юності, 63;

просп. Космонавтів, 45;

вул. Стельмаха, 1;

вул. Стельмаха, 53;

просп. Юності, 20/73;

вул. Келецька, 84-86 (проїзд).

Наразі, з початку року, комунальникам вдалось завершити капремонт одного двору. Це територія будинку по вулиці Келецька, 71/49.



Переглядів: 1415
Поширень: 0

Останні новини