Для маленьких маріупольців та їхніх мам: біля Вінниці розпочалась перша зміна центру “Я-Маріуполь. Родина”

Поблизу Вінниці, на території табору ім. Ю. Рябчинської, стартував новий сезон центру відпочинку  “Я-Маріуполь. Родина”. Протягом 8 змін тут відпочинуть близько 960 переселенців з Маріуполя: мам з дітьми віком від 3 до 14 років. В понеділок, 12 червня, стартувала перша зміна.

Як розповів директор центру Олег Шевченко, в зміну тут можуть прийняти до 120 людей: приблизно 70 дітей та 50 дорослих. Для відвідувачів тут сформовано програму активного відпочинку. 

- Це творчі заходи, виїзди по цікавих місцях Вінниці. В наших спеціалістів дуже сучасний підхід - це впровадження різних цікавих видів спорту. Що стосується майстер-класів, то це буде розпис на футболках “тай-дай”, 3D-моделювання. Не в кожному місці і не кожен бажаючий може отримати такий досвід, - каже Олег Шевченко.

Одна зміна триває протягом 12 днів. За словами директора центру, для відпочиваючих це абсолютно безкоштовно. Також для маріупольців “Укрзалізниця” надала безкоштовно квитки для доїзду до Вінниці. У першій зміні на відпочинок приїхали мами з дітьми з Кривого Рогу, Кропивницького, Дніпра та, безпосередньо, Вінниці. У подальшому сюди приїздитимуть маріупольці й з інших регіонів. 

Облаштування такого табору дало можливість створити і додаткові робочі місця для самих маріупольців. Як зазначали відвідувачі центру, це місце - ніби маленький Маріуполь, адже тут зустрічаються люди, що колись мешкали по сусідству в місті, окупованому в минулому році росіянами. 

Центр відпочинку  “Я-Маріуполь. Родина” у Вінниці створено за співробітництва Маріупольської та Вінницької міськрад. 

Напередодні, 14 червня, центр відпочинку відвідали міський голова Вінниці Сергій Моргунов, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий та очільник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Гройсман, а також мер Маріуполя Вадим Бойченко. 

-  Намагаємося всіляко підтримати маріупольців у Вінниці. Сподіваюсь, ці тижні дадуть їм змогу відчути радість спілкування із земляками та покращать їхній морально-психологічний стан. За час роботи оздоровчого табору на дітей чекає різноманітна пізнавальна програма: творчі та мистецькі заходи, екскурсії, майстер-класи, прогулянки. Під час виїздів за безпеку малечі відповідатимуть ювенальні поліцейські.  Дитинство має бути веселим та яскравим. Маємо забезпечити це для всіх дітей нашого міста. Сподіваюсь, що після Перемоги подібні заходи влаштовуватимуть вже в українському Маріуполі. Боремось заради цього! - підкреслює міський голова Сергій Моргунов. 

Як зазначив Володимир Гройсман, найважливіше зараз - зробити все можливе, щоб попіклуватися про дітей з постраждалих через російську агресію регіонів. 

- Божевільний диктатор путін зруйнував їхні домівки, зруйнував їхні життя, забрав можливість ходити в свою школу, в свій садочок, спілкуватись з друзями. Вкрав дитинство цих діток. Змусив їх тікати від смерті. Наша команда робить і робитиме все, щоб попіклуватися про дітей з постраждалих регіонів. Додати їм радості, тепла, відчуття дому, - каже Володимир Гройсман. 

За словами ж голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового, загалом зараз у Вінниці проживає 3 тисячі переселенців з Маріуполя, а в області - майже 8 тисяч.

- Нам важливо зробити все, щоб маріупольці почувалися вільно. Переконаний, кожен, хто опинився в біді, має відчувати опіку та піклування, - каже очільник обласної ради. 


 


Переглядів: 1438
Поширень: 0

Останні новини