Мер Вінниці проінспектував дитячі пришкільні табори

Активне дозвілля, розвиваючі ігри, інтерактивне навчання та цікавий відпочинок. На території Вінницької міської територіальної громади з 5 червня по 22 червня функціонують пришкільні табори. Вчора, 15 червня, міський голова Сергій Моргунов завітав до вінницької малечі, аби переконатися, що для учнів тут створили комфортні та безпечні умови.

«Діти війни мають право на щасливе дитинство, і ми, дорослі, зобов'язані зробити все можливе для цього. З таких міркувань наша команда ухвалила рішення відновити роботу пришкільних таборів. Виділили на організацію їхньої роботи кошти з міського бюджету, а вчительські колективи подбали про цікаву і насичену програму», – каже Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

За словами директорки міського департаменту освіти Оксани Яценко, до відкриття таборів готувалися з великим задоволенням і ентузіазмом.

«У зв'язку з початком повномасштабної агресії росії проти України та оголошенням воєнного стану, минулого року – таборів не було. Цьогоріч педагогічні колективи шкіл, де є пришкільні табори з денним перебуванням дітей, зробили абсолютно все можливе для того, щоб дозвілля дітей у таборах було якісним, змістовним, оздоровчим та, найголовніше, – безпечним», – додає Оксана Яценко.

Задля цікавого та різноманітного дозвілля вінницької малечі у кожному таборі є свій індивідуальний план проведення заходів.

«Для наших маленьких вінничан передбачили також збалансоване харчування на час перебування в таборах, яке містить свіжі овочі та фрукти. Дітки кажуть, що задоволені розвагами, які для них влаштували. З нетерпінням очікують на щоденні цікавинки: різні екскурсії, квести, відвідування зоопарку, планетарію, кінотеатру тощо», – зазначив Сергій Моргунов.

Загалом у Вінниці працюють 27 пришкільних таборів, з яких 25 розташовані на базі міських шкіл, та ще два табори на приєднаних територіях. Їх відвідує близько 4,5 тисяч хлопчиків та дівчаток. Ще 60 дітей – переможці олімпіад – відпочинуть у серпні. Табір для них функціонуватиме на базі фізико-математичного ліцею №17.


Теги: діти

Переглядів: 1348
Поширень: 0

Останні новини