Особливості використання стільникового зв'язку в Італії

Настав час порівняти всі типи сім карт, які можна придбати в Італії, для користування інтернетом, та здійсненням вихідних дзвінків на номери українських операторів, тобто як кажуть в народі - роуминг Италия. Для повного розуміння ситуації, варто відзначити, що в Італії існує 3 тарифи - для місцевих мешканців, для туристів та “інтернет SIM-ки”. 

4 «великі» оператори мобільного зв'язку в Італії.

ТІМ

TIM це колишній Телеком Італія. Найбільша, потужна, надійна телекомунікаційна компанія Італії. Має найбільшу покрівельну мережу, а це означає -  висока якість та й досить високі ціни. Сім карта для туриста нині коштує 14’99 євро і Sim карта має термін дії 30 календарних днів з моменту активації або поповнення. Для дзвінків за межі країн ЄС вартість становитиме 30€ / 10 днів, тобто місяць користування “роумінгу” коштуватиме 90 €.

Vodafone Italia

Колишня італійська Омнітел, з 2003 року – Водафон Італія. Має розгалужену мережу салонів та гарну якість зв'язку. 

Єдиний тариф для туристів є “Солодке життя” в якому за кожен телефонний дзвінок з вас буде стягуватись 0,19€ за з’єднання і по 0,18€ за кожну хвилину спілкування, причому в даному тарифі вiдсутня “посекундна” тарифікація і оператор стягує плату за кожні наступні 60 сек.

WindTre

З 2016 року компанії Wind та Tre (H3G) об'єдналися, але працювали кожна під своїм брендом. З березня 2020 року – на ринку з'явився об'єднаний оператор Windtre.

Для дзвінків в Україну, є 2 варіанти оплати зв’язку або потижневий розрахунок - 19,99€ плюс власне витрати за дзвінки, або місячний аванс за користування карткою - 39,99€. Вдобавок до вищезазначених витрат, тарифи для всіх країн включають плату за з’єднання в розмірі 19 центів з кроком у 60 секунд. За першу хвилину розмови з європейськими країнами застосовується максимальна вартість 23 євроценти, включаючи плату за з’єднання.

Iliad

Французький оператор Іліад італійською вимовляється Іліад, працює на італійському ринку з 2018 року. Відрізняється цікавими пропозиціями (нині - 7,99 € на місяць за 50 Гб інтернету та безлімітні дзвінки в межах Італії або 4,99 € без інтернету). Особливістю оператора є відсутність офісів (є тільки один у Мілані) та продаж сім-карт через автомати самообслуговування або поштою. Приваблива за ціною пропозиція недоступна туристам-іноземцям адже для користування sim-кою, компанія хоче отримати ваш італійський податковий код.

Варто зазначити, що скориставшись своїм українським номером від Київстар, та заздалегідь замовивши собі послугу “Простий роумінг”, ви не тільки заощаджуєте кошти, адже в переводі євро, тариф коштуватиме всього 37,5€ / 30 днів, але й залишаєтесь на власному номері на зв’язку. В разі коли вам не потрібно щодня телефонувати близьким або по роботі, то можна скористатись пропозицією “Базовий роумінг” в якому за 10 хвилин розмови, - Київстар візьме плату в розмірі 25 грн. Таким чином при подорожі до Італії, вам не потрібно додатково заводити ще якусь сімку “місцевого оператора” адже вибираючи Українського оператора ви економите і час і кошти.


Переглядів: 1806
Поширень: 0

Останні новини