Шкода довкіллю на понад 42 мільйони: на Вінниччині виявили незаконне видобування піску

На Вінниччині понад 42 млн грн шкоди було завдано незаконним видобуванням піску на території Вінницького районі. Як повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі, директору приватного підприємства за цим фактом вручили підозру.

За даними слідства, підприємством, за відсутності спеціального дозволу на користування надрами, в період з жовтня 2021 року по серпень 2022 року організовано промислове видобування піску об’ємом 47 тис. м3 на земельній ділянці площею 12 га, чим завдано шкоду навколишньому природному середовищу на суму понад 42 млн грн.

Відповідно до висновку експерта, вказана земельна ділянка зазнала ознак негативного антропогенного впливу, її екосистема набула незворотних порушень і не може бути відновлена до початкового стану.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочину. Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у Вінницькій області. За таке правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Фото: Вінницька обласна прокуратура


Теги: кримінал

Переглядів: 3552
Поширень: 0

Останні новини