Історія пса Майка, якому в Вінницькому притулку ампутували лапу, чим врятували життя

До Вінницького муніципального притулку для тварин цей собака, якому пізніше дали кличку Майк, потрапив після дорожньо-транспортної пригоди. Там ветеринари провели операцію з ампутації передньої лапки й цим врятували його життя.

Як розповів начальник Муніципального притулку для тварин Леонід Зелінський, історія будь-якого хвостатого безхатька розпочинається однаково. Вони потрапляють до закладу з великим комплексом проблем зі здоров’ям. Висококваліфіковані фахівці з любов’ю доглядають за кожним підопічним. Також усіх соціалізують та тренують, щоб підвищити шанси на успішну адоптацію в новому домі.

«Історія у всіх тварин одна: надходить заявка від вінничан, ми відловлюємо, стерилізуємо, вакцинуємо. Все робимо за програмою з регулювання чисельності тварин гуманними методами, яка працює у Вінниці. Якщо родину не знаходимо – повертаємо собак на місце відлову», – каже Леонід Зелінський.

Як зазначили у Муніципальному притулку, коли до них потрапив Майк, ветеринари зібралися, щоб обговорити найкращий план дій. Вони знали, що операція може бути складною, але були впевнені у своїх навичках і зробили все можливе, щоб життя собаки було у безпеці.

Прооперований Майк, провів у притулку понад шість місяців. Як розповів ветеринарний лікар Владислав Гандзій, його операція була важкою, втім завдяки їй собаку було врятовано. «Майк має неабияку харизму. Будучи трилапим, він залишається життєрадісним веселуном. Про це свідчить собача посмішка, блиск в очах та неабияка жага до життя», – говорить Владислав. Притулок активно працює з громадськістю та веде роботу щодо популяризації адопції тварин. Гарним є приклад для наслідування нових господарів Майка, які замість купити собаку дали прихисток, дім і любов тваринці, котра цього дійсно потребує.

«Майк знайшов новий дім, де його люблять, доглядають та поважають. Завдяки небайдужості ветеринарного персоналу нашого притулку, пес отримав другий шанс на щасливе життя. Він став доказом того, що щира любов та опіка може врятувати й змінити життя тварин, які потрапили у скрутне становище», – говорить Леонід Зелінський.

Тим, хто бажає взяти до себе додому чотирилапого друга, який стане домашнім улюбленцем, потрібно звернутись за тел. 067 383 8377 або ж приїхати за адресою притулку: Гонти, 26 Е.



Переглядів: 815
Поширень: 0

Останні новини