Гендиректором «Укроборонпрому» став Герман Сметанін: що про нього відомо

Кабінет міністрів призначив генеральним директором держпідприємства «Укроборонпром» Германа Сметаніна, який до цього займав посаду гендиректора «Заводу імені Малишева» (Харків). 

Як повідомив у середу, 28 червня, міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін, 31-річний гендиректор отримав три основні задачі, з якими буде працювати: трансформувати «Укроборонпром» та наростити  виробництво.

«Кабмін призначив новим гендиректором "Укроборонпрому" Германа Сметаніна. Молодий прогресивний лідер. Пройшов свій шлях в ОПК від інженера до керівника заводів», – заявив Олександр Камишін.

За словами міністра, перед новим очільником «Укроборонпрому» поставили такі три задачі:

Наростити виробництво боєприпасів та військової техніки; Побудувати в компанії ефективну антикорупційну інфраструктуру; Трансформувати «Укроборонпром».

Напередодні, 27 червня, президент Зеленський звільнив Юрія Гусєва з посади гендиректора підприємства. Юрій Гусєв очолював «Укроборонпром» із грудня 2020 року.

Відомо, що Сметанін має дев'ять років виробничого досвіду.  З 2014 року працював на ряді бронетанкових підприємств, що входять у склад "Укроборонпрому" - у Харківському конструкторському бюро машинобудування з 2014 по 2015, потім до 2020 року на "Львівському бронетанковому заводі" де займав посаду головного конструктора та головного інженера, у 2020-2021 році був директором з виробництва "Заводу ім. Малишева", у квітні 2021 року до квітня 2023 року очолював "Харківський бронетанковий завод", а останні три місяці керував "Заводом ім. Малишева".

Фото з відкритих джерел



Переглядів: 1309
Поширень: 0

Останні новини