Типи навушників: складний вибір

 Ігри та музика стають все доступнішими та винахідливішими, але повністю насолодитися звучанням можна лише за наявності правильного обладнання. Треки зараз записують з використанням багатошаровості та перепадів, тому навушники повинні вміти їх відтворювати.

Різновиди навушників

Передусім власнику має бути комфортно, тому конструкцію вибирають, виходячи з власних уподобань. Але треба враховувати, кожен тип має власні обмеження. Тому перед покупкою визначтеся з необхідними та бажаними параметрами, а також доступним бюджетом.

В інтернет-магазині Eldorado.ua можна вибрати наушники за детальним описом, характеристиками, вартістю. Великий каталог та зручний пошук допоможуть обмежити коло та порівняти товари. Можна оформити доставку на поштове відділення або додому чи самовивіз із будь-якого магазину мережі.

Навушники поділяються на чотири типи:

    Вкладиші. Компактні моделі, що тримаються за рахунок форми вуха. Вони підійдуть для розмови чи прослуховування музики у дорозі, але дають слабку шумоізоляцію. Вуличні звуки заважатимуть повноцінно насолоджуватися композицією. Вони відрізняються за якістю, але верхньої планки звучання досягають рідко, більшість із них бюджетні. Внутрішньоканальні. Вони тримаються у вусі за рахунок м'яких амбушюр, які щільно прилягають до стін вушного каналу. Одночасно така конструкція дає високий рівень шумозаглушення, відмінну чіткість звучання та яскраво виражені баси. Звук надходить відразу в закритий простір, тому отримує додаткове посилення та захист від перешкод. Але вони підійдуть не кожній людині за рахунок глибокого проникнення всередину вуха. Накладні. Динаміки з'єднані оголов'ям, за рахунок чого тримаються. Вони можуть бути доладними або стандартними, але завжди меншого розміру, ніж звичайні. У них відсутня або дуже тонка бічна прокладка, яка повинна забезпечити вухам комфорт та додати шумопридушення. Вони масивніші за внутрішньовушні, але за якістю звуку і комфорту не дотягують до повнорозмірних. Повнорозмірні. Динаміки разом із м'яким буфером повністю покривають вухо чи поміщають його всередину. Вони дають можливість повноцінно насолодитись усіма відтінками звучання та захищають від перешкод ззовні. Якість залежатиме від моделі та виробника, оскільки вибір величезний у різних цінових категоріях. Найпопулярніші моделі для домашнього та офісного використання.

Найчастіше купують кілька видів: окремо для дому та в дорогу. Вони будуть різними за звучанням та комфортом, тому потрібно уважно вивчити характеристики.

Як вибрати

Звичайному слухачеві не потрібні професійні чи напівпрофесійні моделі з точним відтворенням та глибокими басами, хіба що для повної реалістичності в іграх. Достатньо навушників з гарним шумом придушенням, щоб навколишні звуки не заважали.


Переглядів: 1015
Поширень: 0

Останні новини