Преміювали себе та своїх родичів: на Вінниччині оштрафували керівників п'яти медзакладів

На Вінниччині керівники медзакладів незаконно встановлювали зарплати і видавали премії собі та своїм родичам. Як повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі, їх притягнуто до відповідальності.

Зазначають, що в суді довели винуватість очільників 5-ти медичних закладів Вінницької області у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, на них накладені штрафи. 

Так, впродовж 2021 – 2022 років директорка одного з комунальних медичних закладів, в умовах реального конфлікту інтересів, підготувала 18 наказів, якими преміювала себе особисто.

Аналогічні правопорушення вчинили й інші посадовці, які незаконно встановили розміри премій та надбавок на загальну суму понад 100 тис. грн собі та своїм родичам – співробітникам закладів.  

Крім того, один із зазначених директорів, в умовах реального конфлікту інтересів, використовуючи службові повноваження, призначив свою невістку на вакантну посаду в установі та преміював її.

Наразі прокуратура перевіряє наявність підстав щодо повернення незаконно одержаних коштів в бюджети громад Вінницької області.

Фото ілюстративне


Переглядів: 2391
Поширень: 1

Останні новини