Понад 14 кілометів сіток, вилучених у браконьєрів, знищив Вінницький рибоохоронний патруль

На Вінниччині 27 червня рибоохоронний патруль знищив 844 одиниць заборонених знарядь лову: сітки, раколовки, «екрани», «павуки», «хватки», драчі, ятері та гумові човни. Як повідомляють у Вінницькому рибоохоронному патрулі, загальна довжина утилізованих сітних знарядь лову склала 14 187 метрів.

Знищувалися знаряддя лову вилучені у порушників відповідно до рішень судів та актів безхазяйного майна.

"Дуже часто рибалки цікавляться, куди ми діваємо майно, вилучене в порушників. Ці питання задають мені як при особистій зустрічі, так і в коментарях в соцмережах.  Тому вирішили показати, що ж відбувається насправді з вилученими незаконними засобами лову", - прокоментував подію начальник Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області Олексій Ягельський.

За його словами, незаконні засоби лову патрульні рибоохоронного патруля можуть вилучити двома способами:

Перший — це коли порушники тікають та залишають своє майно на березі чи в воді. Тоді патрульні забирають його, описують та відправляють на зберігання на склад. Через півроку по закону такі сітки знищують. Другий, коли патрульні виявляють порушника разом з сітками. Такі заборонені знаряддя зберігаються до постанови суду, термін може бути різний.

Ліквідація здійснювалась шляхом приведення сіток у непридатність – рубанням, різанням. Знищення відбулось у присутності комісії.

«Наразі значна кількість адмінсправ перебуває на розгляді в судах. При винесенні постанови суд вирішує, що робити з ними – повернути порушнику або знищити. Тому чекаємо на їх рішення», - зазначив керівник Вінницького рибоохоронного патруля.

Вінничан закликають дотримуватись встановлених правил рибальства. У разі виявленого порушення Вінницький рибоохоронний патруль просить повідомляти на «гарячу» лінію патруля: (068) 018 37 52.

Фото: Вінницький рибоохоронний патруль


Переглядів: 1159
Поширень: 0

Останні новини