Популярність і креативність фірмових суші-ролів у сучасній культурі суші

Суші сьогодні популярна японська закуска в усьому світі, зокрема й в Україні. Традиційно складається з рису, як основного інгредієнта, і різноманітної начинки. Це можуть бути морепродукти, риба, вершковий сир, свіжі овочі та фрукти, листи морських водоростей норі тощо.

Замовити різноманітні суші можна за посиланням https://evrasia.in.ua/dostavka/zakazat-sushi-kiyev зі швидкою доставкою по Києву. Кур'єр доставить замовлення в призначений час, при цьому гарантується якість та свіжість продуктів.

Еволюція суші-ролів

Суші з'явилися в Південній Азії понад тисячу років тому. Спочатку вони являли собою оброблену сиру рибу, яку посипали сіллю та укладали тонкими шарами. Її відправляли під прес, де вона перебувала протягом трьох тижнів.

Потім її поміщали під спеціальну кришку та залишали там до приготування ще три місяці. Варто зазначити, що з Південної Азії рецепт закуски потрапив до Китаю й тільки потім до Японії. 

Є версія, що сиру рибу посипали рисом. Таким чином, вона могла зберігатися в такому стані близько року. Потім рис просто викидали, але з часом його стали використовувати в їжу. 

Сучасний рецепт суші з'явився тільки в 17 столітті, саме тоді почали використовувати вже варений рис та начинку у вигляді риби, морепродуктів та інших інгредієнтів. Поступово з додаткового компонента рис став основним. Причому потрібен був особливий сорт із підвищеним вмістом крохмалю.

У результаті суші відмінно зберігали форму та не розпадалися. У цей період стали використовувати і рисовий оцет, яким заправляли рис. Професійний суші-кухар з Токіо у 1900 року почав використовувати як начинку не мариновану, а сиру рибу. 

До неї подавали васабі - пасту зеленого кольору з японського хрону. Вона має антисептичні властивості та знезаражувальний ефект. Це дає змогу мінімізувати ймовірність можливого харчового отруєння.

Як спосіб інновацій та експериментів зі смаками та презентаціями виникла концепція фірмових суші-ролів з метою урізноманітнити асортимент популярної закуски. Сьогодні це можуть бути:

класичні; гострі; вегетаріанські; запечені (темпура); сашимі та ін.

Це дає змогу максимально задовольнити споживчий попит.

Кухня ф'южн та культурні впливи

Вивчаючи меню в ресторанах "Євразія", можна замовити та спробувати фірмові суші з різноманітними начинками. Поєднання різних кулінарних традицій та смаків призвело до створення унікальних й нетрадиційних суші-ролів.

Кухня-ф'южн не належить до жодної конкретної кухні, вона поєднує в собі кулінарні традиції різних країн. В результаті створюється оригінальний продукт з пікантним та неповторним смаком. 

З моменту еволюції суші-ролів минуло багато часу, і завдяки творчим майстрам сьогодні можна спробувати різноманітні суші на будь-який смак. Обов'язковими компонентами для подачі ролів є соєвий соус, васабі та маринований імбир з характерним рожевим відтінком.


Переглядів: 1899
Поширень: 0

Останні новини