Вінничанин Артем Вареник разом з товаришем врятував під обстрілами 70 поранених побратимів

Вінничанин Артем Вареник врятував під обстрілами сімдесят поранених побратимів та отримав орден «За мужність» IIІ ступеня, повідомляє пресслужба вінницької "Ниви".

21-річний вінничанин Артем Вареник є членом вінницької громадської організації «Центурія», яка пропагує патріотизм і здоровий спосіб життя. Зараз переважна більшість «центурійців» — на фронті. Не є виключенням і Артем, який на початку широкомасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт.

До широкомасштабної війни він не служив в армії. Займався громадською діяльністю із націоналістичним спрямуванням, готував себе до можливих бойових дій. Перебував у русі вінницьких ультрас, вболівав за «Ниву». А також займався єдиноборствами. Зокрема, чотири роки – тайським боксом і три роки – фрі-файтом, де був призером чемпіонату України. Артем Вареник каже, що спортивна підготовка дуже допомагає воювати «на нулі», адже для цього необхідна чимала витривалість.

Нині рядовий Артем Вареник вже два місяці проходить лікування у Вінницькій обласній лікарні ім. Пирогова. Отримав поранення під час бойових дій в районі Бахмуту, після танкового обстрілу.

-Це вже друге моє поранення. Перше було у самому Бахмуті, коли нас накрили із мінометів. Воно виявилося неважким, і після лікування у Києві я пішов на фронт. Зараз після одужання також збираюся повернутися на передову, – сказав Артем Вареник.

Він служить у ІІІ окремій штурмовій бригаді Сухопутних військ України, у развідвзводі. Переважно проводив розвідку боєм. Також вінничанину регулярно доводилося штурмувати ворожі позиції.

Зі свого значного військового досвіду Артем Вареник виділив випадок на переправі через річку у Бахмуті. Разом із іншим вінницьким бійцем Дмитром Проданом він врятував близько 70 поранених, яких перетягнув на інший берег. Переправу сильно обстрілювали із артилерії, але наші герої ігнорували це, намагаючись допомогти побратимам. За це Артем отримав орден «За мужність» IIІ ступеня.

-У лікарні я продовжую слідувати за розвитком подій під Бахмутом. Ми по-максимуму там знекровили ворога. Тож не дивно, що нині українські військові наступають в районі Бахмуту і потроху звільняють окуповані території, – сказав Артем Вареник.

Фото: пресслужба ФК "Нива" Вінниця


Теги: війна

Переглядів: 1504
Поширень: 0

Останні новини