У Вінниці взяли під варту чоловіка, який підозрюється в участі у терористичній групі

У Вінниці в міському суді відбулось судове засідання, під час якого обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні в участі у терористичній групі. Про це повідомляє пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області.

Встановлено, що підозрюваний добровільно вступив до складу одного із структурних підрозділів силового боку терористичної організації днр, а саме так званого «батальйону Восток» та став його активним учасником. 

Так, перебуваючи на тимчасово непідконтрольній офіційній владі Україні території Донецької області, був забезпечений камуфльованою формою одягу, вогнепальною зброєю та бойовими припасами до неї, отримував грошові кошти за здійснення протиправної діяльності від невстановлених органами досудового розслідування представників терористичної організації днр.

А також, підозрюваний, проходив службу у одному із розвідувальних структурних підрозділів так званого «батальйону Восток», виконував вказівки, визначених йому керівництвом цього підрозділу та приймав участь упродовж вересня – жовтня 2014 року у здійсненні збройного опору військовослужбовцям Збройних Сил України та іншим військовим формуванням України, задіяним у проведенні антитерористичної операції з метою припинення незаконної діяльності терористичної організації «днр» на території Донецької області.

При обранні запобіжного заходу суд врахував наявність підстав вважати, що фігурант може переховуватися від правосуддя. Чоловіка триматимуть під вартою строком на 60 днів без можливості внесення застави. Тривають слідчі дії.



Переглядів: 1834
Поширень: 0

Останні новини