На Вінниччині двоє учнів підпалили кабінет директора школи: правопорушників розшукали впродовж двох годин

У ніч на 5 липня двоє учнів 5 та 8 класу пошкодили двері школи, зайшли до кабінету директора та підпалили його робоче місце. Крім цього, неповнолітні потрощили меблі й техніку та втекли. За вказаним фактом розпочато досудове розслідування.

Про це повідомляє ГУНП у Вінницькій області.

За словами начальника відділення поліції № 1 Жмеринського районного відділу поліції Олександра Клименка, повідомлення про пожежу в одній зі шкіл територіальної громади надійшло вчора о 10:30 від адміністрації закладу. На місце події виїхали поліцейські та рятувальники. Після ліквідації загоряння правоохоронці виявили ознаки підпалу.

Для розшуку зловмисників залучено увесь особовий склад місцевої поліції, оперативників та слідчих обласного главку, кінологів та криміналістів.Упродовж двох годин поліцейські встановили, що до правопорушення причетні двоє братів-школярів віком 10 та 13 років. Розшукали неповнолітніх у цьому ж населеному пункті.

Діти пояснили, що зробили це заради розваги. На щастя, внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Розмір завданої шкоди наразі встановлюється.

За фактом умисного знищення та пошкодження майна, вчиненого шляхом підпалу, слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Даний злочин карається позбавленням волі на строк до десяти років. З огляду на вік правопорушників відповідальність за діяння будуть нести їхні батьки. 

                                                                                                                                                                                                                 ФОТО: ГУНП У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ



Переглядів: 1102
Поширень: 0

Останні новини