Що ми знаємо про нову лінійку iPhone 15

Новий iPhone 15 вийде вже восени 2023 року. І зацікавленість користувачів дедалі росте. Вся лінійка обіцяє бути потужною та продуктивною, але цікаво дещо більше конкретики. Тому спеціалісти інтернет-магазину Stylus зібрали в цій статті те, що відомо стосовно характеристик і можливостей лінійки.

Загальні зміни лінійки iPhone 15

Звісно, кожна серія «яблучних» смартфонів отримає ряд технічних покращень, але вони будуть відрізнятися у базової моделі, Plus, Pro та Pro Max. Але є деякі «риси», які зміняться в усій лінійці. Насамперед це дизайн. Інсайдери активно наголошують на тому, що бокова сторона телефону стане більш округлою. Загально зовнішній вигляд стане більш м’яким.

Також у всієї лінійки замінять роз’єм. Замість Lightning лінійка iPhone 15 отримає USB, як і в усіх інших виробників. Це пов’язано зі встановленням вимог до роз’ємів техніки на світовому рівні.

Щодо інших змін, то їх розглядати варто окремо. За істотною різницею в характеристиках моделі також можна об’єднати на дві групи: базові та преміальні.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus

Ці моделі матимуть наступні характеристики:

iPhone 15

iPhone 15 Plus

Діагональ

6,2 дюйма

6,7 дюйма

Роздільна здатність

2532х1170

2778х1284

Процесор

А16 Bionic

A16 Bionic

Оперативна пам'ять

6 (8) Гб

6 (8) Гб

Внутрішня пам’ять

256, 512 Гб, 1 Тб

256, 512 Гб, 1 Тб

Основна камера

48 Мп

48 Мп

Акумулятор

3279 мАг

4325 мАг

Дисплей залишиться без змін і матиме такі ж характеристики, як і у попередньої лінійки. Висока якість екрана не потребує змін. А от «мертву зону» з фронталкою замінять на Dynamic Island, який вперше з'явився в iPhone 14 Pro і Pro Max.

Процесор моделей теж прийде від флагманів попередньої лінійки. І це дуже добре, адже потужність A16 вже добряче перевірена і користувачі нею задоволені. Можливостей навіть базової версії вистачить більш ніж на середньостатистичні навантаження.

Про оперативну пам’ять досі ходять суперечливі показання. З одного боку збільшувати об’єм немає сенсу, адже у попередніх моделей все чудово працює і з 6 Гб. Але з іншого – 8 Гб оперативки зроблять телефон ще швидшим та ефективнішим. До того ж навіть Епл періодично треба підвищувати такі внутрішні параметри.

Щодо внутрішньої пам’яті, то її майже точно збільшать в усіх версіях. Невеликого об’єму у 128 Гб вже не достатньо для більшості користувачів, враховуючи, що карту пам’яті з Айфонами використовувати неможливо.

Без змін (принаймні без істотних) залишиться і місткість батареї. Але хвилюватись з цього приводу точно не варто. Енергоефективність смартфонів дозволяє навіть при більшій потужності залишити таку ж місткість і, відповідно час автономності.

З нетерпінням чекають користувачі й оновлення камер. База і Плюс мають «успадкувати» основний об’єктив на 48 Мп. А це істотно підвищить можливості фото- та відеозйомки.

iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max

Флагмани лінійки отримають ще більше можливостей і апгрейду, ніж база. Ці моделі, попередньо, матимуть наступні характеристики:

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max

Діагональ

6,2 дюйма

6,7 дюйма

Роздільна здатність

2556х1179

2796х1290

Процесор

А17 Bionic

A17 Bionic

Оперативна пам'ять

8 Гб

8 Гб

Внутрішня пам’ять

256, 512 Гб, 1 Тб

256, 512 Гб, 1 Тб

Основна камера

48 Мп

48 Мп

Акумулятор

3279 мАг

4325 мАг

Істотних змін дисплея і тут не передбачається. Модель матиме динамічну частоту від 1 до 120 Гц та яскравість не менше 2000 ніт. Дещо зменшаться рамки навколо екрана. Яскраві, чіткі та деталізовані статичні зображення та відео користувачам забезпечені.

Процесор A17 Bionic вже заздалегідь приголомшує майбутніх покупців. Адже й попередній чіп видавав неймовірну потужність. Здається, Айфони впевнено перетворюються на кишенькові комп’ютери. А щоб підтримувати загальний високий рівень роботи смартфона, обсяг оперативної пам’яті теж збільшать до 8 Гб.

Камери однозначно отримають оновлення в технічному розрізі. Наразі панує думка, що цього разу iPhone 15 отримає перископічні об’єктиви. Як і раніше, це будуть основна камера на 48 Мп та надширококутна телефото по 12 Мп.

Місткість батареї залишиться за такою ж логікою, як і у базової та Плюс моделей. Також буде доступна швидка зарядка 20 Вт та бездротова зарядка 15 Вт.

Нова лінійка iPhone 15 продовжує курс, взятий компанією ще кілька років назад. Вони покращують окремі елементи, залишаючи без змін те, що покращувати поки що немає сенсу. При цьому загальна якість телефонів зростає, залишаючись у межах звичних цін. Придбати новий Айфон 15 можна буде і в інтернет-магазині Stylus як тільки стане доступним передзамовлення.


Переглядів: 1506
Поширень: 0

Останні новини