У Вінниці 9 закладів освіти термомодернізують до початку опалювального періоду

Вінниця активно готується до наступного осінньо-зимового періоду. На сесії Вінницької міської ради депутати проголосували за виділення коштів на термомодернізацію дитячого садочка №59 по вулиці Політехнічна, 16. Зокрема тут планується провести роботи з утеплення зовнішніх стін, що дозволить мінімізувати тепловтрати споруди.

Також тут передбачені роботи із влаштування мембранної покрівлі, заміні зовнішніх інженерних мереж водопостачання й водовідведення, утеплення фундаментів та їх гідроізоляція, заміни вікон, які не відповідають нормативному опору теплопередачі. А також заміни всіх зовнішніх дверей на металопластикові.

Окрім того на цьому об’єкті встановлять індивідуальний тепловий пункт (ІТП), який дозволить забезпечити ефективне та економне використання теплової енергії, а також зменшить втрати тепла та дасть можливість контролювати та регулювати температурний режим у будівлі.

У цілях безпеки також встановлять систему зовнішнього відеоспостереження та влаштують зовнішнє освітлення.

У департаменті капітального будівництва зазначають, що до початку опалювального періоду планується здійснити термомодернізацію ще 8 закладів освіти.

«Проведення цих робіт має на меті кардинально виправити ситуацію з цим навчальним закладом, оскільки за результатами перевірки було визначено, що тепловтрати цієї споруди є колосальними, – зазначає виконувач обов’язків директора департаменту капітального будівництва Денис Мазуренко. – Також окрім заходів із енергоефективності та термомодернізації буде проведено й ряд інших робіт, як от впровадження інклюзивності».


Переглядів: 1122
Поширень: 0

Останні новини