У Вінниці цього року планують поточний ремонт понад 160 прибудинкових територій

У місті стартували роботи з поточного ремонту дворових територій. Наразі на етапі завершення знаходиться уже перших вісім дворів. Роботи проводяться за ініціативи вінничан та за результатами роботи з депутатами міськради.

Як розповідає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Віталій Місецький, це прибудинкові території в різних частинах міста: є об’єкти по Київській, Вишеньці та Тяжилову.

“В ході таких робіт проводиться часткова заміна асфальтного покриття в місцях пошкодження, частковий ремонт пішохідних доріжок та заміна пошкоджених бордюрів, – розповідає Віталій Місецький. – Справа в тому, що у нас є доволі велика потреба в оновлені прибудинкових територій, але в зв’язку з обмеженим фінансуванням ми не можемо охопити усі двори, які того потребують, капітальним ремонтом. Тому певною мірою виходом з ситуації є поточний ремонт. Він є менш витратним і дозволяє охопити більше прибудинкових територій і, відповідно, – підтримувати їх в належному стані та запобігти подальшому руйнуванню”.

Загалом в 2023 році планується провести поточний ремонт на понад 160 дворових територіях. Це майже вдвічі більше ніж торік, коли в такий спосіб було оновлено 86 дворів.

“Перелік на цей рік уже сформований. Фактично, роботи проводитимуться в кожному мікрорайоні міста. Конкретні прибудинкові території визначалися на підставі звернень мешканців та за результатами роботи з депутатами міської ради, попередньо було оцінено стан усіх ділянок, які пропонувались на фінансування, – зазначає очільник департаменту.

Усі заплановані на цей рік роботи мають бути виконані до початку опалювального сезону.


Переглядів: 787
Поширень: 0

Останні новини