У Вінниці планують створити власну торгову марку для реалізації сільськогосподарської продукції

Вінниця продовжує працювати над розвитком аграрного сектору. Наша громада стала першою в Україні, де створили унікальну Програму розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки. Зокрема, у п’ятницю, 7 липня, депутати Вінницької міської ради проголосували за внесення змін та доповнень у Програму. Вони, по суті, є першими кроками до реалізації заходів зі створення оптово-роздрібних ринків з місцями для тривалого технологічного зберігання різних видів овочів, а також удосконалення інфраструктури аграрного ринку громади. А щоб посприяти фермерам у реалізації власної сільськогосподарської продукції, передбачено створення торгової марки «ВІННИЦЬКИЙ ФЕРМЕР». Впровадження таких заходів є важливим, тим більше в умовах війни, коли порушена логістика, а велика частина сільськогосподарських угідь знаходиться під окупацією.

У департаменті економіки і інвестицій зазначають, що програма має на меті забезпечити вінничан якісною та безпечною сільськогосподарською продукцією від власного виробника, а у подальшій перспективі – спонукати появі фермерських кооперативів та гуртового роздрібного ринку, який з часом може набути статусу регіонального.

«Розвиток аграрного сектору нашої громади має на меті посприяти створенню нових фермерських кооперативів, що дозволить збільшити кількість робочих місць та дати поштовх до розвитку органічного виробництва, – зазначає директор департаменту економіки і інвестицій Максим Мартьянов. – Це доволі важливий процес, тим більше в умовах війни, коли велика частина наших територій окупована, а частина, яку вдалось звільнити – непридатна для введення сільського господарства через мінування та підтоплення внаслідок терористичного акту, який спричинила росія на Каховській ГЕС».

Нагадаємо, що наприкінці минулого року, рішенням виконавчого комітету, у Вінниці затвердили Програму розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки. Її пріоритетними завданнями є забезпечення розвитку галузі землеробства та глибокої переробки сільськогосподарської продукції. А також зростання органічного виробництва, тваринництва, у тому числі ставкового рибництва та бджільництва на території громади.



Переглядів: 1319
Поширень: 0

Останні новини