Експерти розповідають про значення «АТБ» для економіки країни

Відома торговельна мережа вчергове стала одним із найбільших платників податків України

Нещодавно Головне управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області звітувало про те, що впродовж перших трьох кварталів до зведеного бюджету від платників регіону надійшло майже 9,7 млрд грн. податків і зборів, що на 20% більше за показник аналогічного періоду минулого року. Це суттєве зростання, яке має безпосереднє значення для кожного з нас. Адже податки – це стан банківської сфери, створення нових робочих місць, виплата зарплат і пенсій тощо. Відповідно, збільшення їхнього надходження  пов’язано з рівнем благополуччя суспільства в цілому.

Це означає, що підприємства і компанії, які є найбільшими платниками, створюють фундамент економічної безпеки країни. Багатьом здається, що до цієї групи можуть належати виключно постачальники енергоресурсів або потужні промислові гіганти. Тому українці часто бувають здивовані, дізнавшись, що серед ТОП-100 найбільших платників податків країни є знайомі кожному бренди. Йдеться, зокрема, про корпорацію «АТБ». Мешканці нашого регіону добре знають однойменні магазини, де завжди можна придбати якісні товари за доступними цінами. А ось для економістів ця компанія асоціюється з гарантією стабільності надходження коштів до бюджетів різних рівнів. Серед всіх торговельних підприємств саме «АТБ» є лідером за показниками сплати податків. Так, у 2017 році ця група компаній перерахувала до бюджетів різних рівнів і у спеціальні фонди 6,58 млрд грн. За перше півріччя 2018 року податкові відрахування становили вже 4,3 млрд грн., що на 32% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Бачимо не просто позитивну динаміку, а стрімке зростання. «Від успішної роботи компанії в певному сенсі залежить економіка України. За даними Державної фіскальної служби, компанія входить до двадцятки найбільших платників податків країни. Це єдиний представник роздрібної торгівлі, який займає таку високу позицію рейтингу. Наше підприємство демонструє найвищі темпи розвитку в Україні останні 10 років», – зазначає Наталія Шаповалова, заступник генерального директора ТОВ «АТБ-маркет».

Сьогодні компанія представлена 969 магазинами в 249 населених пунктах країни.  Понад 3,5 мільйона українців щодня роблять покупки в «АТБ». До такого безумовного лідерства компанія йшла довго – 25 років. Створивши на зорі становлення української торгівлі унікальний формат «м'який дискаунтер» (магазин із широким асортиментом товарів за оптовими цінами), керівництво й досі докладає максимальних зусиль для безперервного розвитку і розширення діяльності. Зараз практично щомісяця відкривають нові магазини «АТБ», постійно підвищується якість обслуговування покупців. «За рахунок мінімізації витрат на логістику та рекламу вартість товарів у «АТБ» нижча за середньоринкову, а якість відповідає найвищим запитам українців», – каже Оксана Молодцевата, директор служби управління регіонами ТОВ «АТБ-маркет». Враховуючи той факт, що торговельна мережа забезпечує роботою понад 50 тисяч осіб (а це як два таких міста, як Ладижин, за кількістю населення!), можна зрозуміти причину, чому ця компанія є надзвичайно важливою для економічної безпеки країни.

Читаючи новини про те, що Вінницька область нарощує обсяг відрахувань до державного та інших бюджетів, будь-який житель регіону може відчувати гордість. Адже завдяки таким підприємствам, як «АТБ», кожен із нас має можливість долучитися до цього важливого процесу. Роблячи покупки в даній мережі, ми зміцнюємо економіку держави.


Переглядів: 4833
Поширень: 0

Останні новини