Наносив ракетні удари по Вінниці: в ГУР підтвердили ліквідацію російського командира Ржицького

Головне управління розвідки підтвердило, що в російському Краснодарі застрелили Станіслава Ржицького – колишнього командира підводного човна "Краснодар" чорноморського флоту ВМФ РФ, причетного до ракетних обстрілів України та, зокрема, Вінниці.

Про це повідомляє Українська правда, посилаючись на пресслужбу ГУР. 

"10 липня "підводник" здійснював пробіжку в краснодарському парку культури і відпочинку ім. 30-річчя перемоги. Близько шостої ранку в нього було здійснено сім пострілів з пістолета Макарова. В результаті вогнепальних поранень Ржицький помер на місці.Через рясний дощ в парку було безлюдно, тож немає свідків, які могли б повідомити деталі або упізнати нападника", - йдеться у повідомленні. 

Відзначається, що "Краснодар" – один з шести підводних човнів проєкту "варшавянка", які входять до складу чорноморського флоту ВМФ РФ. Кожен з них здатен нести до чотирьох крилатих ракет типу "Калібр".

Капітан 2-го рангу Ржицький щонайменше з 2006 року проживав у Севастополі.

Деякий час він був командиром підводного човна "Алроса". Після відправки "Алроси" на модернізацію був призначений командиром "Краснодару".

Посилаючись на українську розвідку, ЗМІ повідомляють, що російський командир наносив ракетні удари, зокрема, по Вінниці.


Теги: війна

Переглядів: 892
Поширень: 0

Останні новини