Екологи досліджують причини масового мору риби в річці Мурафа на Вінниччині

Мешканці Чернівецької територіальної громади, що на Вінниччині, звернулися до Державної екологічної інспекції щодо забруднення річки Мурафа та загибелі риби внаслідок діяльності місцевого молокозаводу.

Як повідомляють в Держекоінспекції,  5 липня екологи виїхали на місце, та спільно із представниками Чернівецької селищної ради та представниками Чернівецької громади, було проведено обстеження прибережно-захисної смуги вздовж річки Мурафа, що межує із територією підприємства.

Фахівці відібрали проби води із річки Мурафа біля території підприємства, вище та нижче по течії річки, також здійснили відбір проб ґрунту в зоні прибережно-захисної смуги біля території суб’єкта господарювання. На даний час проводяться відповідні дослідження на якісні характеристики вод та ґрунтів.

У Держекоінспекції Вінниччини додають, що по факту забруднення річки Мурафа порушено кримінальне провадження згідно ч.2 ст.242 КК України, а саме порушення правил охорони вод, що спричинило масову загибель об'єктів тваринного і рослинного світу. На даний момент по даному факту тривають слідчі дії.  

Фото: Держекоінспекція Вінниччини


Теги: екологія

Переглядів: 1078
Поширень: 0

Останні новини