Суд ухвалив рішення стосовно полковника, який у Вінниці погрожував людям пістолетом

Днями Вінницький апеляційний суд залишив без змін термін покарання військовослужбовцю, засудженому до трьох років ув’язнення за хуліганство. 

Як зазначають у пресслужбі суду, захисник в апеляційній скарзі просив звільнити військовослужбовця від відбування покарання з випробуванням, встановивши річний іспитовий строк.

«Г. – раніше не судимий, кадровий офіцер, в якого – достатньо  досвіду військової служби.  Він – учасник бойових дій, має багато нагород. Виховує неповнолітню дитину. У скоєному розкаявся, вину визнав», – повідомив під час апеляційного розгляду адвокат. Зауважив, що покарання має визначатися з урахуванням цих відомостей.

Апеляційну скаргу подала і військова частина. Суд її задовольнив й ухвалив передати до військової частини речові докази: пістолет, набої та магазин, адже це майно є власністю держави.

Відомо, що полковник скоїв злочин у Вінниці в грудні минулого року.  Нетверезий, він ударив кулаком у голову жінку, від чого та упала. А чоловіка тримав під прицілом пістолета, змусивши його підняти руки. Обоє потерпілих – люди поважного віку.

"Отже, військовослужбовець, мобілізований за призовом,  грубо порушив громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї", - повідомляє Вінницький апеляційний суд.

Такі дії кваліфікували за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України. Її санкція – від трьох до семи років позбавлення волі.


Теги: кримінал

Переглядів: 1134
Поширень: 0

Останні новини