У Десні планують провести капітальний ремонт каналізаційно-насосної станції

Відремонтують будівлю та повністю замінять насосне обладнання на енергоефективне. У селищі Десна, що входить до Вінницької міської територіальної громади, розпочали капітальний ремонт каналізаційно-насосної станції, що по вулиці Лесі Українки.

Роботи виконуються на замовлення департаменту міського господарства Вінницької міської ради та фінансуються повністю коштом міського бюджету.

“Метою проєкту є покращення роботи наявної каналізаційної системи в селищі міського типу Десна, - зазначає директор департаменту міського господарства Роман Фурман. – Проєктом передбачається виконати загальнобудівельні роботи по ремонту будівлі каналізаційно-насосної станції, зокрема оновити покрівлю, а також – утеплити фасад, облаштувати вимощення навколо споруди. Крім того, буде виконано ремонт електричного обладнання станції та повністю замінено застаріле насосне обладнання на нове сучасне та енергоефективне, виробництва данської компанії “Grundfos”.

В департаменті зазначають, що наразі працівники підрядної організації уже відремонтували та утеплили фасад будівлі станції, замінили вхідні двері та розпочали ремонт покрівлі (встановили шар гідроізоляції з геотекстилю та мембрани). Крім того, замовлено насосне обладнання в зборі з комплектуючими частинами.

Як розповідає староста Деснянського старостинського округу Галина Обливач, цей об’єкт побудований ще у 80-х роках. “За цей час станція вичерпала свій ресурс, можна сказати, знаходиться в перед аварійному стані, відповідно, останнім часом – працює не зовсім належним чином”, – каже Галина Обливач.

За її словами, ремонт каналізаційно-насосної станції – дуже важливий проєкт, який стосується більшості мешканців населеного пункту.

“Станція обслуговує дев’ять багатоквартирних будинків, в яких проживає близько тисячі мешканців, – розповідає очільниця округу. – Це переважна більшість, адже загалом населення округу складає понад 1300 людей”.

Як зазначають в департаменті міського господарства, усі роботи виконуються відповідно до затвердженого графіка і, при відсутності затримок з постачанням обладнання, мають бути виконані до початку опалювального сезону.



Переглядів: 1138
Поширень: 0

Останні новини