Оприлюднили результати перевірки води у фонтанах Вінниці

Біля вінницьких фонтанів і діти, і дорослі біля фонтанів не лише фотографуються, а ще і бризкаються, інколи купаються. Днями фахівці ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики захворювань МОЗ України» перевірили, яка ж насправді вода у фонтанах м. Вінниця та чи є вона безпечною для купання.

Зазначають, що було відібрано та доставлено в лабораторії центру дві проби води з фонтанів, де відбувається найбільше скупчення людей, а саме:

- фонтан у Центральному парку;

- фонтан на перехресті вул. Келецька – проспект Космонавтів.

Вода була досліджена на кишкову групу інфекцій, на наявність у ній гельмінтів та найпростіших, а також на відповідність вимогам ДСаНПін 2.2.4 -171-10.

Результати даних досліджень свідчать про те, що у даних пробах води, як з одного фонтану так і з іншого не виявлено вірусного забруднення на кишкову групу інфекцій (РНК гепатиту А, гепатиту Е, аденовірусів, астровірусів, норовірусів, ротавірусів). Також збудники паразитозів не були виявлені.

При бактеріологічному дослідженні: було виявлено перевищення норм по загальних коліформах у пробі води з Центрального парку. У дослідженому зразку вода із фонтану Центрального парку відповідає вимогам ДСаНПін 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною», окрім: забарвленості, каламутності та вмісту аміаку.

Проба води доставлена з фонтана на перехресті вул. Келецька – проспект Космонавтів відповідає вимогам ДСаНПін 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною», окрім: запаху, забарвленості, каламутності та вмісту заліза загального.

ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики захворювань МОЗ України» нагадує, що фонтани – це елементи благоустрою, які не призначені ні для купання, ні для пиття та мають в першу чергу приносити естетичне задоволення.


Переглядів: 1176
Поширень: 0

Останні новини