Незвичайні пам'ятки Вінниці

А ви знали, що у Вінниці є сквер імені «Бітлз»? Його відкрили 2017 року до святкування Дня міста. Сквер розташований на Соборній, і тут можна зробити селфі на тлі скульптур легендарних музикантів. Вони виглядають досить стильно, оскільки виготовлені з комбінованих матеріалів — металу, скла, пластику. У кроковій доступності є зручні лави, які добре освітлюються ліхтарями всю ніч. Це ідеальне місце для романтичного побачення.

Дорослим і дітям буде цікаво в Музеї науки. Його експозиції поділені за тематиками. Наприклад, тут є зала зі скелетами монстрів, а інша повністю присвячена музичним інструментам світу. В окремій кімнаті можна помилуватися на себе у відображеннях кривих дзеркал. Ну а для найдопитливіших гіди пропонують узяти участь у наукових дослідах. Примітно, що всі музейні експонати дозволено чіпати руками, вас ніхто не сваритиме.

У Вінниці є власний Ботанічний сад. Він розташований у західній частині міста й займає понад 70 гектарів. Тут протікає річка Вишня, тому всередині саду прохолодно навіть у найспекотніший день. Загалом тут росте приблизно 1200 видів чагарників, дерев і інших рослин. За садом наглядають учні аграрного вишу.

Ну а любителі ретроавтомобілів знайдуть багато цікавого в музеї «Автомотовелофототелерадіо». Його було відкрито 2013 року на базі автосалону «Володимир», який розташовувався практично в самому центрі міста. Насьогодні музей складається з величезної колекції раритетних машин. Кількість експонатів уже перевищила сотню й постійно зростає. На виставці можна побачити відреставровані ГАЗ-67, ГАЗ-М-20, кілька моделей «Волги» та «Москвича».

Не нудно у Вінниці буде й аматорам азартних розваг. У місті є багато букмекерських контор. Але якщо хочеться знайти кращі коефіцієнти, то варто пошукати їх тут. Це рейтинг букмекерів, куди потрапляють лише найнадійніші з них. Вони завжди чесно виплачують виграші та пропонують гарні вітальні бонуси своїм клієнтам.


Переглядів: 1360
Поширень: 0

Останні новини