Нарубав дерев на 2 мільйони гривень: на Вінниччині повідомили про підозру посадовцю лісгоспу

Працівники ДБР повідомили про підозру посадовцю Іллінецького лісгоспу на Вінниччині, який незаконно вирубав дерева для власного збагачення. Він завдав державі збитків на 2 млн гривень.

Здійснювати рубки мало підприємство, із яким у лісництва був укладений договір. Посадовець запропонував підприємцю «допомогу» з вирубкою, і разом зі своїм товаришем пішов рубати заплановані під рубку території.

"Проте, крім тих дерев, що підлягали рубці, чоловіки зрубали дерева із сусідньої ділянки, аби потім їх продати та покласти гроші собі до кишені. Вони зрубали дуби та граби ринковою вартістю майже 1,5 млн гривень", - зазначають у ДБР. 

Окрім цього, майстер лісу ще й недобросовісно виконував власні обов’язки з охорони ввіреної йому території. Так, невідомим особам вдалося зрубати 262 дерева різних порід, що завдало державі близько 700 тис. грн збитків. Перевіряється версія, що він також заробив на цих рубках.

Посадовець підозрюється у незаконній порубці дерев, що спричинило тяжкі наслідки, у зловживанні службовим становищем, а також у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 367 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Фото: Державне бюро розслідувань


Переглядів: 1272
Поширень: 0

Останні новини