У Вінниці в музеї Коцюбинського відбувся благодійний поетично-музичний вечір

Нещодавно у виставковій залі Вінницького літературно-меморіального музею М. М. Коцюбинського відбувся творчий благодійний поетично-музичний вечір «Липневе надвечір'я». Присутні на заході брали участь в благодійній лотереї, а переможці виграли приємні призи. Кошти направили на потреби військових, адже головна мета – об’єднати зусилля задля наближення Перемоги!

Як розповіла директорка Вінницького літературно-меморіального музею М. М. Коцюбинського Лариса Кравченко, учасниками дійства стали поетеса та перекладачка Олена Добровольська спільно з поетами, музикантами та виконавцями авторської пісні Вінниччини, які познайомили глядачів зі своєю творчістю.

«Під час благодійного вечора ми згадували тих людей, які вже не з нами, хвилиною мовчання. Згадували загиблих вінничан 14 липня 2022 року», – каже Лариса Кравченко.

На вечорі всі присутні мали змогу насолодитись майстерним виконанням музичних композицій Катерини Радецької, Тетяни Скомаровської, Сергiя Головатюка, Вероніки Остапчук та юної співачки Марії Пилявець. «Захід мав благодійну місію. Ми об’єднались спільною метою – підтримати волонтерську організацію, яка займається плетінням маскувальних сіток для наших Захисників. Тому кошти від продажу квитків, а це – 1950 гривень, були передані саме до цієї організації», – говорить Лариса Кравченко.

Окрім цього, відвідувачі, купуючи квиток на поетично-музичний вечір «Липневе надвечір'я», брали участь й у благодійній лотереї, переможці якої виграли приємні призи.

«Ми організували акцію «Виграшний квиток». В кінці вечора, через жеребкування, ми обрали трьох переможців. Вони отримали на згадку пам’ятні подарунки від музею М.Коцюбинського та Олени Добровольської. Серед них: книга Михайла Пащенка «Легенди та історії Вінниці» та автобіографічна книга В. Вуксти (Голтіса) «Сповідь смертника», переклад до якої зробила Олена Добровольська. А також маленька рослинка агава з садиби М. Коцюбинського», – зазначила Лариса Кравченко.

За її словами, після події, деякі люди виявили бажання приєднатися до волонтерського центру, щоб плести маскувальні сітки для наших Захисників.

«Цим заходом ми ще раз наголошуємо, що сьогодні ми не повинні залишатися осторонь, попри наш фізичний, психологічний та емоційний стан. Ми маємо допомагати та наближати нашу Перемогу! В міру своїх можливостей робити те, що нам під силу», – каже Лариса Кравченко.



Переглядів: 1246
Поширень: 0

Останні новини