До Вінниці прибув ще один гуманітарний вантаж з міста-партнера Мюнстера

Нещодавно до Вінниці прибув черговий гуманітарний вантаж із німецького міста-партнера Мюнстера. Його мешканці зібрали кошти й придбали обладнання, яким підсилять новостворене реабілітаційне відділення Вінницької міської клінічної лікарні №1. Зокрема у вантаж увійшли ролатори, сучасні тренажери та інші засоби для реабілітації. Окрім того, компанія BASF Coatings GmbH передала два автомобілі, якими й доставили вантаж до Вінниці. Про це на своїй сторінці у фейсбук та телеграм-каналі повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«Мешканці Мюнстера передали медичне обладнання для реабілітаційного відділення Вінницької міської клінічної лікарні №1. До вантажу увійшли ролатори, спінінгові велосипеди та тренажери для реабілітації. Отриманий вантаж допоможе створити гідні умови для реабілітації пацієнтів, у тому числі поранених військових», – написав Сергій Моргунов.

Також міський голова подякував закордонним партнерам за те, що вони підтримують нашу громаду у такі складні часи.

«Вдячний кожному, хто долучився до допомоги нашому місту. Такі акти доброти і співпраці для нас дуже цінні. Вкотре бачимо, що з нами – цивілізований світ. Разом ми сильніші!» – зазначив Сергій Моргунов.

Заступниця директора КП «Інститут розвитку міст» Олена Орленко зазначає, що допомогу формували по списку, який наша громада передала представникам Мюнстера.

«Попередньо ми сформували список з необхідним обладнанням та уже з ним звернулись до нашого міста-партнера Мюнстера з проханням надати ось таку допомогу для нашої громади. Впродовж кількох місяців звичайні мешканці робили пожертви, за які й купили та передали Вінниці це медичне обладнання», – зазначає Олена Орленко.

У департаменті охорони здоров’я зазначають, що отримана допомога значно підсилить новостворене відділення та дозволить надавати широкий спектр реабілітаційних послуг.

«Напрямок реабілітації є одним із найважливіших, оскільки її потребують пацієнти після інсультів, травм, операцій на опорно-руховому апараті, а також велика кількість наших Героїв, які отримали поранення. Отримане високоякісне обладнання допоможе створити гідні умови для реабілітації пацієнтів», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Це уже не перший вантаж від міста-партнера Мюнстер. Так, наприкінці минулого року до Вінниці прибув 15-тонний гуманітарний вантаж, у який ввійшло 24 палети з 5 різними видами тушкованки, а також чотири модульні кухні на газу. А нещодавно Ліцей № 1, за ініціативи школяра, який навчається у Мюнстері, отримав меблі.



Переглядів: 1102
Поширень: 0

Останні новини