Антициклон Цербер: чи торкнеться Вінниччини пекельна спека розповіли синоптики

Європа потерпає від екстремальної спеки, принесеної антициклоном, який Італійському метеотоваристві назвали Цербером. Синоптики розповіли, чи торкнеться аномальне тепло України та, зокрема, Вінницької області.

«Температура повітря у південній частині Європи, її центральних країнах та подекуди східних досягатиме максимально +36+42 градусів, місцями +40+47 градусів», - зазначила синоптикиня Наталка Діденко.

За її словами, 18 липня у південній частині України, в центральних областях та на сході денна температура повітря становитиме +29+34 градуси, на Херсонщині, Миколаївщині, Запоріжжі та в Криму місцями +32+36 градусів.

У західних областях та у північних стовпчики термометрів піднімуться до комфортних, зважаючи на літо, значень - передбачається +24+29 градусів (хіба на Закарпатті до +30 градусів). Короткочасні дощі з грозами пройдуть у вівторок в більшості областей України.

Як зазначають фахівці Вінницького обласного центру з гідрометеорології, цього тижні у Вінниці та області буде нестійка погода

У вівторок, 18 липня, очікується мінлива хмарність, пройде короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-західний , 7-12 м/с, вдень пориви 15-20 м/с.  Температура вночі +18+20, вдень у Вінниці +27+29, у області до +31.

У середу, 19 липня, без опадів. Напрямок вітру зміниться на західний , 5-10 м/с. Температура вночі +11+16, вдень +25+30. У четвер, 20 липня, на Вінниччині місцями дощитиме, можливі грози. Температура триматиметься на рівні попереднього дня.

У п'ятницю, 21 липня, без опадів. Нічна температура до +17, вдень до +29.

В Укргідрометцентрі ДСНС наголошують, що на Вінниччині зберігається надзвичайно висока пожежна небезпека.

«17-20 липня у Чернівецькій, Вінницькій, Херсонській областях та в Криму, 17 липня і у Волинській, Тернопільській, Житомирській, 19-20 липня і в Кіровоградській та Миколаївській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки», - зазначають у ДСНС.


Теги: погода

Переглядів: 3735
Поширень: 0

Останні новини